november 23., csütörtök : Kelemen & Klementina

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Karácsonyi kekszek

A karácsonyi kekszek a keksz jellegű aprósütemények azon csoportját képezik, amelyek karácsonyi jellegűek. A jelleg adódhat hozzávalókból, de a kekszek formájából vagy díszítéséből, esetleg hagyományokból is. Készítésükkel nem csak finom kekszeket kapunk, hanem általában olyanokat, amelyek akár dekorációs funkciót is betölthetnek, vagy ajándékba is adhatjuk. Készítésük nem nehéz, íme sok hasznos tipp a karácsonyi keksz receptek mellé a munka megkönnyítéséhez..

Tovább a Karácsonyi kekszek bejegyzéshez!

Karácsonyi tippek gyerekekkel

November 29, 2007  
kategória Gyerek, Kreatívan, Ünnepek

Egyetérthetünk abban, hogy a gyerekek várják leglelkesebben a karácsonyt. Az egész december olyan izgalmas számukra, hiszen kapnak adventi naptár, jön a Mikulás és utána még a fénypont, a karácsony, lázas készülődéssel, óvodai és iskolai karácsonyi ünnepségekkel, a családban ajándékkal, sok édességgel, változatos programokkal. A várakozás miatt azonban lassan telik el számukra az a „pár nap” Szentestéig. Íme néhány karácsonyi tipp gyerekekkel, vagyis hogyan tudjuk bevonni a gyerekeket a karácsonyi készülődésbe úgy, hogy az idő számukra élvezetesen és tartalmasan teljen és valóban csak pár napnak tűnjön..

Tovább a Karácsonyi tippek gyerekekkel bejegyzéshez!

Karácsonyi vásárok és programok

November 28, 2007  
kategória Kultúra, Rendezvények, Ünnepek

Comments Off on Karácsonyi vásárok és programok

Karácsonyi programokMa már a karácsonyi készülődéshez és hangulathoz hozzátartoznak a karácsonyi vásárok és programok is, ahol a nagy rohanásban kicsit megpihenhetünk, találkozhatunk barátokkal, ihatunk egy pohár forralt bort, vásárolhatunk kézműves portékákat, de kulturális programokat is élvezhetünk..

Tovább a Karácsonyi vásárok és programok bejegyzéshez!

Bélszín leveles tésztában

November 27, 2007  
kategória Egyszerű, Receptek, Ünnepi

A következő recept, a bélszín leveles tésztában, egy igazi látványosság egy ünnepi asztalon. Hihetetlenül jól néz ki, finom és mégis gyorsan elkészíthető, biztos sikert hoz a szakácsnőnek..

Tovább a Bélszín leveles tésztában bejegyzéshez!

Saját készítésű karácsonyi díszek

November 26, 2007  
kategória Ünnepek

A karácsonyi ünnepekre szívesen díszítjük fel otthonunkat és munkahelyünket. Azonban a legtöbb ember évről évre ugyanazt a díszítést használja, mert az új dekorációk költségesek. Ez való igaz – éppen ezért készítsünk sajátkezűleg karácsonyi díszeket! A saját készítésű karácsonyi díszek nem csupán olcsóbbak, de egyediek is és maradandó élményt nyújtanak gyermekek számára! Sőt, felnőttek kreatív energiája is lángra gyúlhat!..

Tovább a Saját készítésű karácsonyi díszek bejegyzéshez!

Ehető karácsonyi díszek

November 25, 2007  
kategória Dekoráció, Kreatívan, Ünnepek

Comments Off on Ehető karácsonyi díszek

A legkielégítőbb karácsonyi dekoráció az, amit meg lehet enni. Nem csupán azért, mert könnyen lehet nassolni a hosszú ünnepi estéken, de azért is, mert nem kell később a díszeket tárolni. Ráadásul nem kerülnek egy vagyonba, így a pénzünket ajándékokra és önmagunkra költhetjük (megérdemeljük a sok sütés, főzés után)!  Továbbá az ehető karácsonyi díszek aromái, amelyek az otthonunkat elárasztják, állandó ünnepi hatást keltenek. Gyerekek számára pedig felejthetetlen élmény a karácsonyi díszek készítése, főleg azok, amiket meg is ehetnek!..

Tovább a Ehető karácsonyi díszek bejegyzéshez!

Karácsonyi díszek

November 24, 2007  
kategória Dekoráció, Ünnepek

Hamarosan itt az ideje, hogy elővegyük a karácsonyi díszeket. A karácsonyi díszek két kategóriába oszthatók – azok, amelyeket évről évre felhasználunk, és azok, amelyeket csupán egy alkalomra használunk. Azonban nem szabad az évek alatt felhalmozódott díszek mindegyikét egyszerre vagy újra meg újra alkalmazni! Mielőtt nekikezdenénk az idei díszítésnek – rendszerezzük őket! Először is válasszunk egy dekorálási stílust, adjunk neki egy mottót! A karácsonyi dekoráció bejegyzésünkben már adtunk néhány ötletet ehhez, mint pl hull a hó, suttog a fenyves, időtlen elegancia  – de nyugodtan találjunk ki egy saját témát! A választott témához válogassuk ki a díszek közül a megfelelő dekorációkat, füzéreket, izzókat, fényfüzéreket, gyertyákat, dísztálakat, terítőt stb..

Tovább a Karácsonyi díszek bejegyzéshez!

Karácsonyi receptek

November 22, 2007  
kategória Receptek, Ünnepek, Ünnepi, Vendégvárás

Comments Off on Karácsonyi receptek

Milyen a jó karácsonyi recept? Legyen hagyományos, de talán mégis kicsit más, legyen egyszerű, de azért ünnepi, legyen gyorsan és/vagy előre elkészíthető. Ha nem kívánunk ételt rendelni és a (nagy)mama sem főzi meg a vacsorát helyettünk, bizony nem könnyű dolog olyan ízletes ételeket varázsolni a család asztalára, amelyek ezeknek a követelményeknek megfelelnek..

Tovább a Karácsonyi receptek bejegyzéshez!

Mini stollen

November 21, 2007  
kategória Receptek, Sütemények, Ünnepi

Ehető karácsonyi ajándék, de egyben finom sütemény is a mini stollen. Német területen hagyomány karácsonykor ilyen gyümölcskenyeret készíteni, legismertebb a drezdai stollen.  A tészta készítési módja, hajtogatása, a pelenkába tekert kis Jézust szimbolizálja, innét a jellegzetes alak. Általában kenyércipó méretű, de ebben a receptben a tésztából négy darab mini gyümölcskenyér készíthető, amelyből legalább egyet tartsunk meg magunknak, a többit pedig szépen becsomagolva, esetleg szalaggal átkötve elajándékozhatjuk. Elsőre esetleg bonyolultnak tűnhet, de nem az, megéri a fáradtságot..

Tovább a Mini stollen bejegyzéshez!

Spenótfelfújt

November 20, 2007  
kategória Egyszerű, Receptek

Comments Off on Spenótfelfújt

sSenótfelfújtNincs jobb egy könnyű, vidám színekben pompázó zöldséges ételnél. Ha ez az étel még gyorsan el is készíthető, az maga a főnyeremény. Ím egy újabb gyors és egyszerű recept, spenótfelfújt vörös lencsével és fetával..

Tovább a Spenótfelfújt bejegyzéshez!

Page 1 of 3123