szeptember 22., péntek : Móric

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Alapanyagok – tippek

January 9, 2008  
kategória Alapanyagok, Egyszerű, Receptek

Mit főzzek belőle?Néha nem a recept keresi a hozzávalóját, hanem a hozzávaló a receptet. Ezért indítunk egy új sorozatot, alapanyagok és  tippek címmel, különböző alapanyagokról és felhasználásukra vonatkozó tippekről, receptekkel kiegészítve..

Mindannyian voltunk már abban a helyzetben, hogy tudtuk, a hűtőszekrényben napok óta ránk mosolygó tojást el kellene használni, mielőtt lejár a szavatossága? Vagy egyszerűen csak gyönyörű avokádót láttunk a zöldségesnél, aminek nem tudtunk ellenállni, de mitévők legyünk vele? A szomszédtól gyönyörű, saját termesztésű karfiolt kaptunk? A kedvenc ételünket, legyen az például héjában sült krumpli, nem mindig a megszokott túró-tejföl-zöldfűszerek feltéttel szeretnénk elkészíteni? Vagy soha, de soha nem tudjuk, mit lehet igazából kezdeni a póréhagymával (azon kívül, hogy levesbe tesszük)? Vagy! Látjuk rendszeresen a boltok polcán a szardellát. Mire is jó ez? Vagy! Hogyan kell megpucolni egy ananászt? Nyáron tele van a kert finom és házi zöldségekkel, paradicsom, brokkoli. Nem szeretnénk mindig ugyanazon ételeket készíteni belőlük. És így tovább..

Nos, ezekre a tanácstalan, ötlethiányos, bizonytalan helyzetekben szeretnénk segíteni azáltal, hogy általunk kiválasztott és fontosnak ítélt alapanyagokat röviden bemutatjuk és felhasználásukhoz egyszerűen és gyorsan megvalósítható tippeket adunk. Ezek részben ötletek és javaslatok, amelyeket a rendelkezésünkre álló más alapanyagok felhasználásával kreatívan és spontán tovább is fejleszthetünk, de ajánlunk az alapanyaghoz kapcsolódó konkrét recepteket is.

Az alapanyagok témakörét bővítettük, és elindítottunk egy alapételek sorozatot is, amelyben félkész, kész ételekhez adunk tuti tippeket, ötleteket.A tippek kezdőknek minden bizonnyal, de haladóknak is ötletet és motivációt adnak alapanyagok és alapételek újszerű felhasználásához.

Mi felkutattuk a legjobb ötleteket és tippeket, kipróbáltuk az alapanyagokhoz kapcsolódó legegyszerűbb recepteket! Íme a listánk, amit folyamatososan bővítünk. Ha az egyes alapanyagokhoz olvasóinknak további tippjeik, receptjeik vannak, örömmel várjuk. Lehet küldeni fotót is, a legjobb ötleteket, recepteket külön is megjelentetjük!

Hétköznapi

Gyümölcsök

Zöldségek

Tejtermékek

Húsok, halak

Fűszerek és fűszernövények

    Email            Címoldal           

Jelenleg nem lehet hozzászólni .