október 24., kedd : Salamon

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Ázsiai uborkasaláta

June 23, 2013  
kategória Egyszerű, Parti, Receptek, Tuti receptek

Ázsiai uborkasalátaA pikáns ízek kedvelőinek ajánljuk az alábbi tuti receptet. Az ázsiai uborkasaláta egy csípős verzió, amely változatosan felhasználható, ugyanakkor 5 perc alatt összedobható és előre elkészíthető..

Hozzávalók

  • 1 szál kígyóuborka
  • 2 ek rizsecet
  • 2 ek pirított szezámmag olaj
  • 1.5 tk nádcukor
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 2 tk reszelt gyömbér
  • 4 szál újhagyma
  • 1-1 maréknyi friss koriander és menta levél

Elkészítés

  1. Az uborkát megmossuk, végeit levágjuk, majd  hosszában kettévágjuk. Kiskanállal kikaparjuk a magházat, majd a az uborkát ( héjjal együtt!) felszeleteljük fél-hold alakú darabokra. Ezeket egy keverő tálba szórjuk.
  2. Az ecetet elkeverjük a cukorral és az olajjal. Belereszeljük a fokhagymát és gyömbért, majd elkeverjük.
  3. A chili magházát és ereit eltávolítjuk, húsát felaprítjuk és az uborkára szórjuk.
  4. Az újhagymákat átlósan felszeleteljük, majd az uborkához adjuk.
  5. Az öntettel lelocsoljuk a salátát, megszórjuk a szétszaggatott menta levéllel és koriander levéllel. Óvatosan átforgatjuk.

Tippek

  • A saláta nem csupán ázsiai menükbe passzol, de ideális grillezett húsok, halak mellé vagy nagyon jól kísér felvágottakat, hamburgert, fasírozottat, halpuffancsokat is.
  • Mivel előre elkészíthető, ideális saláta lehet partikra, piknikre, kirándulásokra. Ha lehet, a zöldfűszereket közvetlenül fogyasztás előtt adjuk a salátához!
  • Az ázsiai uborkasaláta meglehetősen csípős – gyerekektől tartsuk távol!

Kapcsolatos cikkek

    Email            Címoldal           

Jelenleg nem lehet hozzászólni .