június 28., szerda : Levente & Irén

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Baharat csirkecomb

November 15, 2013  
kategória Nemzetközi, Parti, Receptek

Baharat csirkecombAz arab konyha egyik jellegzetes fűszerkeveréke a baharat. Könnyen megvásárolható arab delikben, de még könnyebb házilag kikeverni! A következő baharat csirkecomb egy török-perzsa verzió..

Hozzávalók

  • 4 pár csirkecomb (vagy 8 db vegyes)
  • 2 tk baharat fűszerkeverék (lásd tippek)
  • Fél narancs reszelt héja és kicsavart leve
  • 1 ek olívaolaj
  • Fél tk római köménymag
  • 1 csipetnyi cayenne chili paprikapor (opcionális)
  • kb 4 dl gránátalma lé (lásd tippek)
  • 2 ek aprított mentalevél

Elkészítés

  • A gránátalma levét kb 10 percen keresztül, a tűzhelyen sűrű sziruppá redukáljuk. Hűlni hagyjuk
  • A fűszerkeveréket elkeverjük a köménymaggal, chilivel, mentával, olajjal és narancshéjjal, narancslével. Hozzáadunk 2 ek gránátalma szirupot.
  • A pasztával a csirkecombokat bedörzsöljük – minimum 2 órán át marináljuk.
  • A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A csirkecombokat egymás mellé fektetjük egy tepsiben, majd  leöntjük a marináddal.
  • 35-45 percig szép barnára sütjük, közben néha-néha a szafttal leöntjük, és az utolsó 10 percben a maradék sziruppal bekenjük.

Tippek

  • Tálaljuk alap piláffal vagy kuszkusszal. A maradék remek töltelék lehet arab lapos kenyérbe bugyolálva.
  • A gránatálma lé lehet frissen préselt vagy bolti termék. Ha frissen préseljük, akkor érdemes néhány szemet félretenni, és ezzel megszórva tálaljuk a combokat!
  • Baharat fűszerkeverék házilag: 2 tk paprika, 2 tk őrölt római kömény, 1 tk őrölt bors, 1 tk őrölt koriandermag, fél tk őrölt fahéj, félt tk reszelt szerecsendió, negyed tk őrölt szegfűszeg, negyed tk őrölt kardamom mag. Ezt tároljuk jól lezárható, fűszeres dobozban – és használjuk fel török, perzsa, észak-afrikai ételekhez.
  • baharat csirkecomb különleges ízeket varázsolhat egy vendégváró vagy ünnepi alkalom keretében.

Kapcsolatos cikkek

    Email            Címoldal           

Jelenleg nem lehet hozzászólni .