november 23., csütörtök : Kelemen & Klementina

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Báli tippek

February 2, 2008  
kategória Ünnepek, Wellness

Bálba nem járunk gyakran. Lelkesen, heteken át készülünk rá. A ruha és a kiegészítők beszerzése, a smink és a frizura ráadásul nem is olcsó mulatság. Épp ezért fontos, hogy a bálon jól is érezzük magunkat. Már fél siker, ha kedvesünkkel vagyunk, kellemes a társaság és a hely, jó a talpalávaló és a megjelenésünk tökéletes. A siker másik feléhez íme néhány hasznos báli tipp, amelyekkel “báléjszaka fittek” leszünk és a bál valóban felejthetetlenül kellemes élmény lesz..

 Tippek

  • A bál előtt gyakran fogyókúráznak a hölgyek, hogy minél szebbek és vékonyabbak legyenek (vagy beleférjenek az estélyibe). Hiba! Ne éhezzünk a bál előtt, főként ne drasztikusan (azaz aznap semmi étel), mert vagy ott jön ránk a nagy ehetnék, ami csorbát ejt az egyébként tökéletes megjelenésünkön, vagy becsípünk az első pohár pezsgőtől. Épp ezért célszerű még otthon enni egy-két falatot. Ezzel nem lesz teljesen üres a gyomor, jobban bírjuk az alkoholt, a kalóriákat pedig úgyis le fogjuk táncolni!
  • Apropó alkohol! Ajánlatos az alkoholhoz vizet is inni. Azaz minden pohár pezsgő után vagy bor mellé igyunk meg egy pohár vizet is, így nem száll olyan hamar a fejünkbe.
  • Néha menjünk ki a friss levegőre! A zsúfolt bálterem rossz levegője, a cigarettafüst lefáraszt és fejfájást is okozhat. Ezért ha van rá mód, menjünk ki levegőzni (kert, terasz, ajtó elé). Persze ügyeljünk arra, hogy ne fázzunk meg. Stólát vagy kendőt vigyünk magunkkal.
  • Cipő! Talán az egyik legkockázatosabb kiegészítő. Ha nyom vagy kényelmetlen, oda az egész szórakozás. Ezért ne menjünk bálba teljesen új cipőben. Érdemes a cipőt otthon “bejáratni”, így nem érhet minket kellemetlen meglepetés. Még ha kényelmes is a cipő, nem árt időnként egy kis szünetet tartani. Ilyenkor esetleg bújjunk ki a cipőből (persze nem nyilvánosan, csak az asztal alatt) pár percre.
  • Táska, a hölgyek legfontosabb kísérője. Egyáltalán nem lényegtelen, hogy mit viszünk benne magunkkal. Bár az estélyi táskákat nem pakolásra találták ki, a következőket mégis érdemes lenne magunkkal vinni S.O.S. szituációk kezelésére: papírzsebkendő, műanyag fogpiszkáló, szájápoló, mentolos cukorka, fejfájás csillapító (persze ne alkohollal vegyük be), sebtapasz az esetleges vízhólyagokhoz vagy megelőzésükhöz átlátszó vízhólyagtapaszok, szemcsepp (különösen kontaktlencsét viselőknek ajánlott), púder, rúzs, mini parfüm.

Tipp: bármilyen későn, ronggyá táncolt lábakkal, esetleg spiccesen is érkezünk haza, a sminket feltétlenül mossuk le arcunkról lefekvés előtt!

    Email            Címoldal           

Jelenleg nem lehet hozzászólni .