december 17., vasárnap : Olimpia & Lázár

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Beigli

November 21, 2009  
kategória Receptek, Sütemények, Ünnepi

BeigliKarácsonyi mákos vagy diós beigli (bejgli) készítése régi hagyomány hazánkban. A népi hiedelem szerint a dió a rontás ellen véd, a mák bőséget hoz. A beigli több egy finom karácsonyi süteménynél, hiszen évről-évre megjelenve az ünnepi asztalon a karácsonyi hagyományok megőrzését is szimbolizálja. A legtutibb beigli receptek összegyűjtéséhez kérjük a „Tutitippezők” közreműködését..

Beigli és karácsony számunkra elválaszthatatlanok. A mák és dió mellett – kevésbé hagyományosan – napjainkra már számtalan másfajta finom töltelék alkalmazása is elterjedt, mindenkinek van kedvence. Lehet a beigli lekváros, gesztenyés, nutellás, aszalt gyümölcsös, de akár  túrós is. Van, aki hagyományosan valamilyen törzshelyen (cukrászda, pékség, stb.) szerzi be a családi adagot, míg mások nem engednek a saját készítésű beigliből (vagy épp a „nagyi beiglijéből”).

Tegyük még teljesebbé a karácsonyi készülődést azzal, hogy a Tutitippek szellemének megfelelően a legtutibb – azaz legfinomabb, mégis lehetőleg egyszerűen elkészíthető és bevált – beigli receptek gyűjteményét közösen összeállítjuk. Egyszerű diós beigli<<

Nem versenyt hirdetünk, hiszen nem az a cél, hogy a szerintünk legjobbat kiválasszuk, hanem mindenki válassza ki a számára legígéretesebbnek vélt vagy legkülönlegesebb receptet, valamint szerezzünk kölcsönösen újabb hasznos ötleteket és tapasztalatokat beigli témában. Kérjük, hogy a sütéshez hasznos és bevált tippeket is feltétlenül osszák meg velünk!

Várjuk tehát a legtutibb beigli recepteket és beigli tippeket!

Kívánunk kellemes karácsonyi készülődést!

Tutitippek szerkesztősége

    Email            Címoldal           

Jelenleg nem lehet hozzászólni .