augusztus 29., hétfő : Beatrix & Erna

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Brassói aprópecsenye

március 5, 2009  
kategória Egyszerű, Receptek, Tuti receptek

BrassóiA Brassói aprópecsenye egy klasszikus magyar étel. Elkészítése gyors és egyszerű, s mivel nagyon népszerű étel, rengeteg változata létezik. Az alábbi brassói recept vált be számunkra leginkább, ajánljuk mindenkinek, aki szereti a fokhagymás, paprikás ízeket..

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertés lapocka
  • 60 dkg burgonya
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 tk majoranna
  • 1 erőleves kocka
  • 1 tk pirospaprika
  • olaj, só, törött bors,

Elkészítés

  1. A húst kisebb kockára vágom, majd kevés olajon barnára pirítom. Sózom, borsozom, hozzáadom az apróra zúzott fokhagymát és rászórom a majorannát. Kevés vízben feloldom a leveskockát, a húsra öntöm és fedő alatt puhára párolom. Közben a kockára vágott burgonyát bő, forró olajban megsütöm.
  2. A húst zsírjára sütöm és hozzáadom az alaposan lecsepegtetett sült burgonyát. Összeforgatom és néhány percig együtt párolom.
  3. Végül meghintem egy kávéskanál pirospaprikával, alaposan összekeverem, majd finom, házi jellegű savanyúsággal tálalom.

Tippek

  • Erőleves kocka helyett alaplevessel is elkészíthetjük.
  • Majoranna helyett egyéb zöldfűszer is alkalmazható, pl. oregano, petrezselyem zöld stb.
  • A hús lehet szűzpecsenye, karaj vagy comb is – vághatjuk csíkokra is.
  • A fenti brassóit ki lehet egészíten 1 fej aprított vöröshagymával is – először dínszteljük meg a hagymát, amikor üveges, hozzáadjuk a hús darabokat.
  • A brassói aprópecsenye pulykahússal is nagyon finom.
  • Tálaljuk melegen főételként savanyúsággal vagy salátával. Saláta receptek>>
  • Különösen finom kovászos uborkával!

A fenti brassói receptet Gara Irén olvasónktól kaptuk. Egyéb magyar receptek>>

    Email            Címoldal           

Jelenleg nem lehet hozzászólni .