november 23., csütörtök : Kelemen & Klementina

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Chilis majonéz

May 29, 2008  
kategória Alapételek, Egyszerű, Parti, Receptek

Chilis majonézA majonéz az egyik legnépszerűbb szósz vagy mártás, amit általában készen veszünk. Pedig elkészítése roppant egyszerű, ha betartjuk az alapszabályt, mármint azt, hogy az olajat lassan, szinte cseppenként, adjuk a tojássárgájához. A chilis majonéz egy nagyon finom variáció, amit mártogatósként is fel lehet használni..

Hozzávalók

  • 1 tojássárgája
  • 1 piros chili (magozva)
  • 50 ml fehér borecet
  • 1 tk dijon mustár
  • 250 ml oliva olaj

Elkészítés

Vágjuk fel pici darabokra a chilit.  A tojássárgáját keverjük el a chilivel, mustárral, ecettel – majd lassan és fokozatosan adjuk hozzá az olajat. Robotgéppel verjük fényes habbá.

Tippek

  • A chilis majonéz hígabb, mint a klasszikus majonéz, ezért remek sült vagy grillezett halhoz szószként – de akár egy kerti grillezés egyik alapmártása is lehet.
  • Mártogatósként is nagyon finom – pl párolt spárgával, sült krumplival vagy koktélrákokkal stb
  • Alkalmazhatjuk szendvicskrémként is – de ne túl sokat, és inkább szószként jó tortilla, pita szendvicsekbe!
  • Ha előre készítjük el, azaz nem frissen étkezés előtt, adjunk 1 ek vizet a tojássárgájához, mielőtt az olajat hozzáadnánk –  ez stabilizálja a keveréket,és nem válik majd szét.

A chillis majonéz egy pikánsabb variációja a hagyományos majonéznek, aminek elkészítése úgyszintén egyszerű. Egyéb majonéz receptek>> 

    Email            Címoldal           

Jelenleg nem lehet hozzászólni .