november 23., csütörtök : Kelemen & Klementina

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Citromos csirkecombok

July 16, 2008  
kategória Egyszerű, Gyerekeknek, Parti, Receptek

Citromos csirkecombokA citromos csirkecombok ideálisak nyári estékre, kirándulásokra, kerti partikra vagy piknikre. A friss aromát a citromos, zöldfűszeres pác adja, amit a faszén égetett illata és zamata remekül kiegészít. Elkészítése egyszerű, kezdőknek sem lesz kihívás..

 Hozzávalók

  • 1kg csirkecomb
  • 2ek reszelt citromhéj
  • 1/3 csésze friss citromlé
  • 2ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma préselve
  • 2ek kakukkfű (citromos)
  • 1ek majoránna (vagy oregano)
  • 1tk só
  • 1tk őrölt bors
  • Díszítés: citrom szeletek

Elkészítés

  1. A zöldfűszereket vágjuk fel apró darabokra, és keverjük el a többi alapanyaggal. Öntsük át egy közepes nylonzacskóba (pl fagyasztótasak), és adjuk hozzá a csirkecombokat. Kössük meg a zacskót, és rázzuk fel alaposan, közben nyomkodjuk a húst, hogy a pác jól befedje.
  2. Pácoljuk hűtőszekrényben minimum 2 órán át.
  3. Grillezzük parázson vagy  közepes fokon lávaköves grillsütőn. A grillezés végén grillezzük a citromszeleteket is (1-1 személyenként).
  4. Tálaljuk a csirkecombokat a citromszeleteken.

Tippek

  • A csirkecombokat  sütőben is lehet sütni –  kb 35 percig 190 fokon.
  • Tálaljuk salátával vagy körettel.
  • Remek parti, buli étel, hiszen kézzel is megfogható – tekerjünk a csont végére egy alumíniumfólia csíkot, így nem lesz zsíros a kezünk.
  • Gyerekeknek is ajánljuk, akár gyerekzsúrra is!
  • Hidegen is fogyasztható, s mivel könnyen szállítható, kiváló piknikekre, kirándulásokra.

A citromos csirkecombok receptünk remekül passzol tavaszi, nyári menükbe, kerti grillezéshez.  

Kapcsolatos receptek

    Email            Címoldal           

Jelenleg nem lehet hozzászólni .