november 23., csütörtök : Kelemen & Klementina

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Citromos fácánsült

February 9, 2011  
kategória Egyszerű, Receptek, Ünnepi

A konyhakészre pucolt fácán nagy előnye az, hogy nagyon egyszerűen, gyorsan és változatosan elkészíthető. A citromos fácánsült ideális ünnepekre, vendégváró alkalmakra, ráadásul nem szükséges sürögni-forogni körülötte..

Hozzávalók

  • 1 közepes fácán (konyhakész)
  • 1 citrom
  • 2 szál rozmaring
  • 7 gerezd fokhagyma
  • 50 ml olívaolaj
  • 50 ml fehérbor

Elkészítés 

  1. A fácánt a mellcsont mentén félbevágjuk.
  2. A citromot négy gerezdre szeleteljük.
  3. Az ujjainkkal a rozmaringleveleket lehúzzuk a szárról, kissé összenyomkodjuk. A fokhagyma gerezdeket egy lapos késsel vagy a tenyerünkkel kissé összenyomjuk, de nem pucoljuk meg.
  4. Egy nagy tálba töltjük a bort, olajat, fokhagyma gerezdeket és rozmaring darabokat.
  5. Beletesszük a fácánt, rácsavarjuk a citromot. A fácánt megforgatjuk a pácban, hozzáadjuk a citrom gerezdeket is, sózzuk, borsozzuk, majd fél órán át pihentjük.
  6. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  7. A fácán feleket egy serpenyőben mindkét oldalon megbarnítjuk, majd egy tepsibe olajjal együtt átöntjük – hozzáadjuk a pácot (fokhagyma és citrom gerezdeket is).
  8. Kb 30 percig sütjük, majd 15 percig letakarva pihentetjük.
  9. A mártással együtt tálaljuk.

 

Tippek

  • Tálaljuk legalább két különböző körettel – pl zöldségpüré, sült zöldségek, párolt zöldségek. Továbbá egy téli saláta is remekül passzol mellé. Köretek>>
  • Egy fácán két személyre elég – a  maradék csontokat azonban ne dobjuk el, készítsünk alaplevest belőlük.
  • A citromos fácánsült egy nagyon egyszerű, de nagyszerű főétel – ideális különleges családi ebédre, vendégváró alkalmakra.

Kapcsolatos cikkek

    Email            Címoldal           

Jelenleg nem lehet hozzászólni .