október 24., kedd : Salamon

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Cseresznyés palacsinta

August 18, 2013  
kategória Egyszerű, Parti, Receptek, Sütemények

Cseresznyés palacsintaA következő cseresznyés palacsinta egy szuper nyári ínyencség. Különösen jól követ egy bográcsban készült halászlét vagy egy hétvégi laza grillezést. Maradék palacsinta felhasználásához is tökéletes..

Hozzávalók

  • 1 adag palacsinta tészta
  • 40 dkg cseresznye
  • 1 dl cseresznyelé
  • 5 dkg nádcukor
  • Néhány csepp friss citromlé
  • 3 ek cseresznye vagy mandula likőr (opcionális)
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 2 ek víz

Elkészítés

  1. A palacsinta tésztát kikeverjük, pihentetjük.
  2. A cseresznyéket megmossuk, kimagozzuk, majd egy nehéz aljú lábasban a cseresznyével és a cukorral felforraljuk. Fedő alatt, alacsony hőfokon 5-10 percig a cseresznyéket puhára pároljuk.
  3. Közben a palacsintákat olajozott serpenyőben kisütjük, egy tányérra csúsztatjuk, fóliával lefedjük.
  4. Az étkezési keményítőt elkeverjük a vízzel, majd a cseresznyéhez adjuk a likőrrel együtt.
  5. 1-2 percig kevergetjük. Amikor a mártás sűrű és selymes, lehúzzuk a lábast a tűzhelyről, lefedjük.
  6. Tálalás előtt a palacsintákat háromszög alakra hajtjuk, leöntjük a cseresznyés kompóttal.

Tippek

  • Tálaljuk még esetleg vanília fagylalttal!
  • Melegen és langyosan is fogyasztható.
  • A desszert nagyon egyszerűen egészségessé varázsolható: készítsünk hajdina palacsintákat mandula tejjel (a képen is ez látható), cukor helyett alkalmazzunk mézet vagy agavé szirupot. A likőrt hagyjuk ki, helyette adjunk a kompóthoz 1 kis darab fahéjat! Ez a verzió passzol diétás és egészségtudatos étrendekbe.
  • Ugyanez a recept meggyel is elkészíthető. Télen fagyasztott cseresznyét is alkalmazhatunk (25 dkg).
  • A cseresznyés palacsinta egy ideális nyári desszert családi ebéd vagy kerti grillezés végén. A palacsintákat előre elkészíthetjük, de ha hűtőben tároljuk, akkor ajánlatos egy serpenyőben átmelegíteni őket. A cseresznyés kompót is elkészíthető előre, de a besűrítést végezzük el frissen, tálalás előtt!

Kapcsolatos cikkek

    Email            Címoldal           

Jelenleg nem lehet hozzászólni .