október 24., kedd : Salamon

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Csirketál árpagyönggyel

January 18, 2014  
kategória Egészséges, Egyszerű, Receptek

Csirketál árpagyönggyelA skót nemzeti csirkeleves a cock-a-leekie, amely árpagyöngy, póréhagyma és aszalt szilva hozzáadásával lesz jellegzetes. A következő csirketál árpagyönggyel ennek a klasszikus skót ételnek egy tuti egyszerű verziója, amely ráadásul vitaminokban is bővelkedik..

Hozzávalók

  • 1 ek olívaolaj
  • 4 db csirkecomb (alsó vagy felső)
  • 1 nagy sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szál póréhagyma
  • 10 dkg árpagyöngy
  • 6 db aszalt szilva
  • 3 dl csirkeleves
  • 2 dl joghurt (görög vagy  krémes)
  • 1 maréknyi zölpetrezselyem (opcionális)

Elkészítés

  1. A hagymát felaprítjuk. A pórét és sárgarépát kb 1 centi vasat karikákra felszeleteljük.
  2. Az olajat egy nagy, nehéz aljú lábasban felforrósítjuk, ebben a csirkecombokat bőrrel lefelé kb 5 percig megbarnítjuk. Megfordítjuk, majd  hozzáadjuk az aprított zöldségeket, 5 percig sütjük.
  3. Hozzáadjuk a megmosott és lecsepegtetett árpagyöngyöt. Felöntjük annyi levessel, hogy a zöldségeket ellepje. Hozzáadjuk az aszalt szilvát, majd fedő alatt kb 30 percig főzzük.
  4. Amikor  a gyöngyárpa puha, és a csirke átfőtt, akkor jó.
  5. A combokat egy tányérra kiszedjük, letakarjuk.
  6. A zöldségekhez öntjük a joghurtot, és néhány percig besűrűsítjük a levest.
  7. A zöldpetrezselymet felaprítjuk, belekeverjük.
  8. A “rizottót” a csirkével tálaljuk.

Tippek

  • Tálaljuk melegen.
  • Különösen ideális főétel télen családi ebédre, hétköznapi vacsorára.
  • A leves meglehetősen telít, ugyanakkor magas a tápanyagértéke, így ajánljuk egészségtudatos étrendekbe is.
  • A csirketál árpagyönggyel az egyik egy tuti bevált receptünk, kezdőknek, haladóknak ajánljuk egyaránt!

Kapcsolatos cikkek

    Email            Címoldal           

Jelenleg nem lehet hozzászólni .