szeptember 22., péntek : Móric

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Csoki darabok

December 8, 2007  
kategória Egyszerű, Receptek, Sütemények

A csoki darabokat nagyon egyszerű elkészíteni. Nem igényel sütést, sok időt vagy sok pénzt, így remek ötlet otthoni ínyencségnek, de névnapi, születésnapi és karácsonyi ajándékként is ideális..

Vegyünk néhány tábla főzőcsokoládét – ét, tej és fehér csokoládét. Nézzük meg a csokoládé kakaó tartalmát, lehetőleg minium 70% legyen,  ugyanis minél magasabb a csokoládé kakaó tartalma, annál jobb minőségű (és egészségesebb) lesz a végeredmény.

Olvasszuk meg a csokoládékat különböző edényekben.

Tipp: a csokoládét nem szabad közvetlenül melegíteni! Törjük darabokra a csokit, és tegyük bele egy fém vagy üveg tálba. Ezt a tálat tegyük bele egy lábas forró vízbe, vagy egy lábas vízbe, amit takarék lángon, lassan melegítsünk fel addig, amíg a csokoládé teljesen elolvad.

Öntsük össze a különböző csokoládékat, de ne keverjük el rendesen, hanem maradjon márvány-mintás. Keverjünk bele mazsolát, dió és mogyoró darabokat, egyéb aszalt gyümölcsöket (pl áfonya nagyon finom), vagy kókuszreszeléket.

Öntsük át egy sütőpapírral bélelt lapos tepsibe, majd egy kanállal vagy késsel kenjük el simára a tetejét. Tegyük a hűtőszekrénybe egy éjszakára – addigra meg kell hogy keményedjen.

Vegyük ki a hűtőszekrényből – és törjük fel formátlan darabokra. Tároljuk egy szép üvegtálban vagy dobozban, de tartsuk hűvös helyen!  Készítsünk ajándékcsomagokat –  néhány darabot csomagoljunk be cellofánba majd díszes csomagolópapírba vagy egy selyem, csipke tasakba. Kössük át egy szép szalaggal!

Tippek

  • Természetesen  csupán egyfajta csokoládéból is lehet csoki darabokat készíteni.
  • Mandula, mogyoró, pisztácia  – de az egyszerű dió is nagyon finom!
  • Kombináljunk fehér csokit pisztáciával, szárított áfonyával és kókuszreszelékkel! isteni! (lásd kép)
  • A mazsolát vagy aszalt gyümölcsöt előzetesen áztassuk be konyakba, brandy-be!
  • Adjunk a csokoládéhoz egy kis sűrített tejet. Ettől nem lesz túl kemény, így keksz-motívumokkal különböző formákat lehet szaggatni. Bár ezt úgy is el lehet érni, hogy korábban kivesszük a csokoládés tepsit a hűtőszekrényből (amikor még nem túl szilárd, de már sűrű massza), és akkor készítünk formákat belőle. Ne felejtsük visszatenni a hűtőszekrénybe!
  • Mogyorók helyett tehetünk bele puffasztott rizst vagy habcsók tördelékeket!

Reméljük, hogy olvasóink kipróbálják a csoki darabok receptjét, és egyetértenek velünk abban, hogy ez egy nagyon egyszerű de nagyszerű nassolni való csemege és karácsonyi ajándéknak is tökéletes megoldás pl kollégáknak, barátoknak, szomszédoknak stb!

    Email            Címoldal           

Jelenleg nem lehet hozzászólni .