szeptember 22., péntek : Móric

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Csokoládékrémes gyümölcstorta

July 25, 2009  
kategória Egyszerű, Receptek, Sütemények

Csokoládékrémes gyümölcstortaMegszoktuk, hogy a hagyományos (lapos, hullámos szélű) gyümölcstortára vajas vagy joghurtos-túrós krém, esetleg lekvár kerül a gyümölcs alá. A csokoládékrémes gyümölcstorta recept szakít ezzel a hagyománnyal, és egyszerűen elkészíthető csokoládékrémet alkalmaz a változatosságot és a csokoládét kedvelők nagy örömére..

Hozzávalók:

Elkészítés:

 1. A gyümölcstorta alapot megsütjük, hagyjuk kihűlni.
 2. A gyümölcsöket megmossuk, szárától megtisztítjuk, átválogatjuk, és papír kéztörlőre téve leszárítjuk.
 3. A krémhez a tejszínt megmelegítjük. A darabokra tört csokoládét felolvasztjuk a langyos tejszínben, hozzáadjuk a cukrot. Csak addig kevergetjük (használjunk mini kézi habverőt), amíg a krém fényes és selymesen krémes állagú lesz. Ekkor levesszük a tűzről, és elkeverjük benne a vajat.
 4. A torta mélyedését szilikon ecset vagy kiskanál segítségével vékonyan megkenjük a lekvárral, majd elsimítjuk benne a csokoládékrémet. A torta tetején helyezzük el dekoratívan a gyümölcsöket.

Tippek:

 • A felhasználásra kerülő lekvár lehetőleg passzoljon a szintén felhasználásra kerülő gyümölcsökhöz.
 • Ha a lekvár nem könnyen kenhető, melegítsük meg mikróban. Ha felnőtteknek készül a torta, esetleg kevés alkohollal (likőrfélével) is gazdagíthatjuk.
 • A gyümölccsel teljesen is befedhetjük a tortát, de akkor is látványos lesz, ha egymástól kis távolsággal „csak” málna- vagy eperszemeket teszünk rá. Vegyes gyümölcsökkel nagyon dekoratív.
 • A kényesebb gyümölcsök megmosása óvatosságot igényel. Tegyük a gyümölcsöket szitára, alaposan öblítsük le, majd szitával együtt helyezzük papír kéztörlőre.
 • Hagyjuk a gyümölcsöket alaposan lecsepegni, és teljesen leszáradni dekorálás előtt.
 • Használjunk ép és friss gyümölcsöket, amelyek nem eresztenek levet.
 • A gyümölcstorta alap helyett a süteményt omlós tésztával is elkészíthetjük, de ebben az esetben mérettől függően szükség lehet dupla mennyiségű krémre és lekvárra.
 • A tortát készen vásárolt alappal is elkészíthetjük.
 • A csokoládé legyen étcsokoládé. Aki kedveli az intenzívebb ízt, válassza a 60-70% kakaótartalmút, de legalább 40%-ost.
 • A fenti csokoládékrém tulajdonképpen canache krém, amely cukrászati alapanyag. Alapja tejszín és csokoládé(bevonó), amelyet jelen esetben vaj hozzáadásával krémesebbé teszünk. További adalékokkal ízlés szerint színesíthető és ízesíthető, a tejszín és csokoládé arányától függően sűrűsége változhat. A canachet felhasználhatjuk torták bevonására (mivel folyékony, könnyebb dolgozni vele mint az olvasztott csokoládéval), pralinék, de más édességek készítésére is. Francia csokoládéfánk>>
 • A csokoládékrémes gyümölcstortát tálalhatjuk porcukorral megszórva, esetleg tejszínhabbal vagy fagylalttal.

Kapcsolatos cikkek

    Email            Címoldal           

Jelenleg nem lehet hozzászólni .