március 27., hétfő : Hajnalka

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Denevér süti

október 30, 2007  
kategória Gyerekeknek, Receptek, Sütemények, Ünnepi

Mai kor divatja szerint a Halloween is felkerült az év eseményeinek listájára  Magyarországon, főként a gyerekek és fiatalok örömére. Csatlakozunk ehhez a trendhez és leírjuk, hogyan lehet denevér süteményt készíteni erre a napra, hiszen mi is passzolna jobban egy Halloween partihoz? A sütemény nagyon egyszerű és gyors, egy kis szülői segítséggel könnyen elkészíthetik még gyerekek is. Az biztos, hogy nemcsak a gyerekek kedvence lesz..

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 10 dkg puha vaj
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2,5 dkg kakaó
  • 2 tk sütőpor
  • 250 ml tejszín (vagy desszertkrém)
  • vaj és liszt a forma kikenéséhez
  • dekorációs anyag (gyümölcs, tortadara, stb..

    .)

Elkészítés:

  •  
    1. Készítsünk elő két darab 20 cm átmérőjű sütőformát (esetleg ilyen átmérőjű jénai tál alsó és felső része is megteszi)
    2. Keverjük el a tojásokat a vajjal, liszttel, cukorral, kakaóval és sütőporral, amíg egy homogén masszát nem kapunk.
    3. A tésztát osszuk ketté a két formába és 180 fokon kb. 20-25 percig süssük. Ha elkészült (tűpróba!) a formákban hagyjuk kihűlni.
    4. Az összeállításhoz az egyik torta középső vonalában 7 cm átmérőjű formával (pohárral) vágjunk ki három kört. A megmaradt két rész lesz a két szárny, a körök egyike pedig a fej (másik kettőt azonnal együk meg).
    5. A másik tortalapra kenjünk rá felvert tejszínhabot (vagy bármilyen torta-, desszertkrémet), díszítsük kedvünk szerint drazséval, csokireszelékkel vagy gyümölccsel. Helyezzük rá ferdén a két szárnyat (lásd fotó), kenjünk egy kis maradék krémet a szárnyak alsó részére, ide helyezzük a fejet.
    6. A fejet díszítsük szemekkel és szájjal, végül a denevér szórjuk meg porcukorral.
    7. Kész a denevér sütemény!

Tipp: kakaó helyett 5 dkg olvasztott csokoládét is keverhetünk a tésztába.

    Email            Címoldal           

Jelenleg nem lehet hozzászólni .