szeptember 22., péntek : Móric

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Egészséges életmód

January 13, 2008  
kategória Diéták, Egészség, Életmód, Wellness

Egészséges életmódLegújabb kutatások szerint, ha egészségesen élünk, életünket legalább 14 évvel meghosszabbíthatjuk. Az egészséges életmód könnyen betartható, ha oda figyelünk arra, hogy egészségesen táplálkozunk, naponta legalább félórát mozgunk, nem dohányozunk, és mérsékeljük az alkoholt. Az egészséges életmód sorozatunkban  minisorozatokkal  és sok-sok cikkel segítünk olvasóinknak abban, hogy életmódjukon változtatni tudjanak..

Életmód

Nem könnyű feladni a szokásainkkal és lemondani a kedvenc ételeinkről. Azonban az egészséges életmód alapköve az, hogy szembesülünk a gyenge pontjainkka, míg az egészséges életmód feltétele az, hogy leküdjük a kisértést!

Egészséges táplálkozás

Ebben a sorozatban bővebben kifejtük az egészséges táplálkozás tényezőit. Röviden annyi, hogy naponta együnk legalább 5 zöldséget és gyümölcsöt, igyunk sok folyadékot (elsősorban vizet és gyógyteákat), együnk egy marék diót vagy mogyorót. Húst és tejtermékeket is szabad fogyasztani, de keveset és zsírszegényt, gabonafélékből pedig csakis teljekiőrlésűt együnk. Süssünk, főzzünk hidegen sajtolt növényi olajokkal vagy vajjal. Továbbá rendszeresen méregtelenítsünk!

Egészséges ételek

Ebben a sorozatban az egészséges élelmiszerek előnyeiről írunk, többek között a szuperételek, diók-mogyorók, bizonyos zöldségek és gyümölcsök élettani hatásairól. Összegyűjtöttünk recepteket egészséges levesek, főzelékeksaláták és sütemények elkészítéséhez, amelyek nem csupán egészségesek, de gyors és egyszerű az elkészítésük. Tippeket adunk egy egészséges étrend kialakításához és betartásához!

Diéták, fogyókúrák

fogyókúra minisorozatban megvizsgáljuk a trendi fogyókúrák hatékonyságát, továbbá segítünk azoknak, akik belegabalyodtak abba, hogy mi az egészséges és mi nem, mit szabad enni és mit nem, mitől lehet valóban fogyni és mitől nem. A hatásos fogyúkúra cikkünkben tippeket  adunk ahhoz, hogy miképp lehet hosszútávon a felesleges kilókat távol tartani! Valamint diabetikusok, allergiában vagy étel-érzékenységben szenvedőknek ajánlunk tuti tippeket és tuti recepteket. Elmagyarázzuk, hogy mi a glikémiás index. További cikkek:

Testmozgás

A fejlett országokban élő emberek többsége mozgásszegény életmódot él, annak ellenére, hogy a rendszeres testmozgás előnyeivel tisztában vannak. Azonban abszolút nem szükséges egy fitnesz-klubba beiratkozni – otthon, munka közben, vagy útközben hazafele könnyen tudunk naponta többet mozogni! Még a házimunkák is zsírt égetnek!

Testápolás

A bőrünk a legnagyobb szervünk – így nem mindegy, hogy mivel ápoljunk, hiszen sok minden felszívódik a vérkeringésbe. A természetes testápolás ezért nagyon ajánlott, továbbá a rendszeres szaunázás, masszázs és egyéb wellness terápiák karbantartják a lelkünk templomát. Ehhez adunk testápolási és szépségápolási tippeket.

Környezet

Az egészségünket a környezetünk is befolyásolja. Ezért érdemes odafigyelnünk arra, hogy mivel mosunk és takarítunk, milyen edényekben főzünk, milyen bútorokkal és dekorációs elemekkel veszzük körbe magunkat. Többet ezekben a sorozatokban lehet olvasni:

Egészséges gyerekek

Az egészséges életmódra felnőtt korban nehezebb áttérni, mint fiatalon. Így szoktassuk gyermekeinket a rendszeres testmozgásra, zöldség és gyümölcsevésre, és természetes testápolásra már babakoruktól, így számukra ez lesz a megszokott életmód! Segítünk ebben receptekkel, tippekkel és ötletekkel:

Az egészséges életmód egy hosszú távú program, de ha betartjuk, azaz ha odafigyelünk arra, hogy mivel ápoljuk és tápláljuk a testünket, a pozitív hatását is hosszú távon élvezhetjük!

    Email            Címoldal           

Jelenleg nem lehet hozzászólni .