december 17., vasárnap : Olimpia & Lázár

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Egyszerű köretek

July 10, 2008  
kategória Alapételek, Egyszerű, Receptek

köretekSütőben, serpenyőben vagy grillen sült húsok, halak mellé általában tálalunk valami köretet. A legnépszerűbb magyar köretek közés tartozik a sült krumpli, krumplipüré és rizs – azonban létezik sok más, egyszerűbben és gyorsabban elkészíthető köret, amely tuti finom és ráadásul egészséges is. Az egyszerű köretek sorozatunkban ilyen recepteket gyűjtöttünk össze..

Tippek

  • Egy köretet lehet sütni, párolni, grillezni vagy főzni – lehet előre ízesíteni vagy főzés után egy mártással leönteni. Egy köret lehet hideg és meleg is, bár azokat az ételeket, amiket sütünk, általában érdemesebb frissen készítve, melegen fogyasztani.
  • A legtöbb köret többnyire szénhidrát alapú (burgonya, tészta, rizs), ezeket tálalhatjuk natúr, vagy mártásokkal, szószokkal vagy zöldségekkel. Egy egészséges étrend követéséhez fontos a rendszereses zöldségfogyasztás, így érdemes valami zöldséges köretet is biztosítanunk egy főétel mellé. Sőt, állítólag az a legegészségesebb, ha teljes fehérjét nem kombinálunk teljes szénhidráttal (lásd diéták sorozatunk) pl húst krumplival- ehhez a típusú táplálkozáshoz a zöldséges köretek kategóriában található sok-sok finom recept.
  • Természetesen több köretet is tálalhatunk egyszerre, főleg egy vendégváró vagy ünnepi menü keretében, de a kombinációjuk egészítsék ki egymást! Íme néhány fantasztikus recept kategóriákba csoportosítva:

Zöldség köretek

Az alábbi mini sorozatokban sok finom, tuti köret recept található:

Zöldséges köretek – sütőben, serpenyőben, wokban

Zöldséges köretek – párolva, főzve, pürézve

Egyéb köretek

Öntetek, szószok, mártások

Az egészséges életmódot nem nehéz követni, ha betartjuk az alapszabályokat. A fenti egyszerű köretek mindennapos fogyasztása egy nagy lépés a megfelelő irányba. Egyéb egészséges receptek>>

    Email            Címoldal           

Jelenleg nem lehet hozzászólni .