január 17., szerda : Antónia & Antal

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Filc bagoly

Filc bagolyfilc bagoly alapvetően filcből és papírral készülő vidám, sokszínű, akasztható dísz. A bagoly lehet karácsonyfadísz, de kétoldalú ragasztóval akár könyvborítóra, dobozra is ragasztható. Készítsünk egyszerre többet, ajándékba is adható..

 

 

Kellékek

  • Alapanyagok: színes filc, színes papírok (mintás és két különböző egyszínű), 2 db toll, mozgószem vagy csillámkő, fonal
  • Eszközök: ceruza/toll, olló, ragasztó, átlátszó ragasztó

Elkészítés:

  1. A filcből vágjunk ki egy 10 cm átmérőjű kört. Ehhez méretben passzolóan vágjunk ki egy akkora háromszöget a mintás papírból, amelyre a kör 3 szélét (fent és két oldalán) rá lehet hajtani (pl. rövid oldal 7,5 cm – ez kerül felülre-, másik két oldal 8,5 cm).
  2. A szemeknek vágjunk egy 8-as alakú alátét részt az egyik egyszínű papírból.
  3. Helyezzük el a háromszöget a kör alakú filcen úgy, hogy a háromszög alsó csúcsa a kör szélén legyen, majd a kör két oldalsó széleit, valamint a felső szélét kenjük meg ragasztóval. A felső részhez dugjunk be a papír alá 2 db tollat, kenjünk rá kevés ragasztót. Először a két oldalsó, majd a felső részt is hajtsuk rá a papírra úgy, hogy a papírból elegendő rész maradjon látható. Most szükség van egy kis türelemre, hogy a ragasztó megkössön. Nyomjuk addig a filcet ujjainkkal a papírra, esetleg rögzítsük száradásig facsipesszel.
  4. Ragasszuk a szemalátét részt a felső szélre, majd erre a két szemet. A tollakat rövidítsük le. A másik egyszínű papírból (lehet dekorgumi is) vágjunk ki egy kicsi háromszöget, ez lesz a csőr. Ragasszuk a szemek alá.
  5. A felakasztáshoz ragasszuk a fonalat átlátszó ragasztóval a bagoly hátára.

Tippek:

  • Használhatunk bátran nem kifejezetten bagoly színeket is mind a filc, mind pedig az egyéb alapanyagokat illetően. Készítsünk több különböző változatot.
  • A csillámkő szem barátságossá és csillogóvá teszi a figurát, ez különösen jól érvényesül a karácsonyfán.
  • A filc bagoly lehet dísz, de akár ajándékba is adható, illetve felragasztva egyéb kreatív ötletekhez dekorációként felhasználható.

Kapcsolatos cikkek:

    Email            Címoldal           

Jelenleg nem lehet hozzászólni .