december 13., szerda : Luca & Otília

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Fokhagymás csirkecomb

February 2, 2011  
kategória Egyszerű, Parti, Receptek

A fokhagyma kedvelőinek ajánljuk a következő ételt. A fokhagymás csirkecomb domináló fűszere a fokhagyma, amit még sem kell pucolni! Az étel nagyon egyszerűen összedobható, majd magára lehet hagyni a sütőben..

Hozzávalók

  • 2 ek olívaolaj
  • 8 db csirkecomb (alsó, felső vagy vegyes)
  • 6 szál újhagyma
  • 1 maréknyi kakukkfű
  • 3 fej fokhagyma
  • 2 ek fehérbor
  • só, bors

Elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. Egy hőálló, fedeles edényben az olajat felmelegítjük, majd a combokat bőrrel lefele megbarnítjuk.
  3. Közben az újhagymákat felszeleteljük.
  4. A combokat félretesszük, a hagyma szeleteket és néhány szál kakukkfű leveleit  1-2 percig átsütjük.
  5. A fokhagyma külső héját eltávolítjuk, de nem pucoljuk meg teljesen a gerezdeket, hanem kissé összenyomjuk egy lapos késsel.
  6. A fokhagyma gerezdek felét a puha hagymára szórjuk, a csirkecombokkal lefedjük (bőrrel felfelé), majd a maradék fokhagyma gerezdekkel megszórjuk.
  7. Leöntjük a borral és a félretett combokbó kifolyt lével. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfű levelekkel, majd fedő alatt kb 1 órán át szép barnára sütjük.

Tippek

  • A sütést fel lehet gyorsítani, ha az utolsó 15 percben a fedőt leveszzük, és kicsit felkapcsoljuk a hőfokot. Így 40-45 perc alatt elkészül.
  • A meleg sütőt használjuk ki – készítsünk köretet az alsó polcon. Sült zöldségek>>
  • A csirkéhez adhatunk citrom karikákat is és/vagy chilit is.
  • Tálaljuk legalább két párolt, sült körettel és egy salátával.
  • A fokhagymás csirkecomb ideális családi ebéd, a maradék hidegen is fogyasztható valami pikáns chutney kíséretében.

Kapcsolatos cikkek

    Email            Címoldal           

Jelenleg nem lehet hozzászólni .