december 13., szerda : Luca & Otília

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Fokhagymás sárgarépapüré

December 28, 2013  
kategória Egyszerű, Receptek, Ünnepi

Fokhagymás sárgarépapüréA következő fokhagymás sárgarépapüré  ideális köret lehet olyan alkalmakra, amikor sültek készítéséhez a sütőt már hasznosítjuk. A recept nagyon egyszerűen megvalósítható..

Hozzávalók

  • 1 kg sárgarépa
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek frissen préselt citromlé
  • 1 kocka vaj vagy margarin

Elkészítés

  1. A fokhagymát félbevágjuk, az olajjal bekenjük, majd fóliába bugyolálva egy 190 fokra előmelegített sütőben kb 30 percig puhára sütjük.
  2. A répákat megpucoljuk, majd durván, kb 2 centi vastag karikákra felvágjuk. Hideg vízben forráspontig főzzük, majd alacsony hőfokra állítva puhára főzzük. Lecsepegtetetjük, hozzáadjuk a vajat, majd fedő alatt melegen tartjuk.
  3. A fokhagyma gerezdeket kinyomjuk a héjból, a répához adjuk. Sózzuk, borsozzuk, belcsavarjuk a citromlevet, majd botturmixszal a kívánt állagra pürézzük.
  4.  Melegen tálaljuk.

Tippek

  • Tálaljuk ünnepi, vendégváró alkalmakon egészben sült húsok mellé.
  • Előre elkészíthető,pl amikor a sütőt amúgy is használjuk, és később a mikróban könnyen felmelegíthető.
  • Kiegészíthető chilivel (frissen aprított vagy szárított pehellyel) –  ez a verzió ideális pikáns, ázsiai sültek mellé.
  • Főételtől függően kiegészíthető friss zöldfűszerrel (pl zöldpetrezselyem, korriander, bazsalikom, snidling)
  • A fokhagymás sárgarépapüré passzol diétás, karcsúsító, méregtelenítő és egészségtudatos étrendekbe is, főleg ha vaj helyett olívaolajat használunk.

Kapcsolatos cikkek

    Email            Címoldal           

Jelenleg nem lehet hozzászólni .