augusztus 23., szerda : Bence

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Gránátalma fagylalt

January 10, 2011  
kategória Egyszerű, Receptek, Sütemények, Ünnepi

A következő gránátalma fagylalt receptje nagyon egyszerűen elkészíthető. Nem szükséges fagyigép hozzá, de még vaníliakrém előfőzése sem. Viszon fontos, hogy zsíros tejszínt alkalmazzunk!…

Hozzávalók

  • 1 nagy gránátalma
  • Fél zöldcitrom
  • 5-7 dkg porcukor
  • 2.5 dl zsíros tejszín
  • Díszítéhez: gránátalma magok

Elkészítés

  1. A gránátalma és zöldcitrom levét kicsavarjuk, vagy elektromos gyümölcscentrifugával lepréseljük.
  2. Egy tálba töltjük, elkeverjük a porcukorral. Amikor a porcukor teljesen feloldódott, hozzáadjuk a tejszínt.
  3. Elektromos habverővel sűrű krémmé verjük. Akkor jó, amikor dombok keletkeznek a felszínén, de nem túl kemény.
  4. Egy fedeles műanyagdobozba töltjük, lefedve minimum 4-5 órán keresztül fagyasztjuk.
  5. Friss gránátalma maggal tálaljuk.

Tippek

  • Ideális romantikus, vendégváró, ünnepi alkalmakra – pl remekül zár egy karácsonyi menüt, vagy tökéletes édesség lehet Valentin napra!
  • Tálalás előtt leönthetjük kevés csokiszósszal is.
  • Csakis nagyon zsíros tejszín alkalmas ehhez a recepthez! Ha nem találunk ilyet (40% zsírtartalom felett), akkor keverjünk el Mascarpone-t habtejszínnel 1:2 arányban.
  • A gránátalma fagylalt önmagában is nagyszerű ínyencség, de különlegessé varázsolhat bármiféle desszertet!

Kapcsolatos cikkek

    Email            Címoldal           

Jelenleg nem lehet hozzászólni .