szeptember 22., péntek : Móric

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Habcsókos pohárkehely

December 29, 2008  
kategória Egyszerű, Receptek, Sütemények

Habcsókos pohárkehelyA habcsókos pohárkehely receptet azoknak ajánljuk, akik az édesség elkészítésében IS az egyszerűség, ám az annál komolyabb hatás hívei. A következő recept csak egy ötlet, sokféle verzió megvalósítható ízlés, és rendelkezésre álló alapanyagok függvényében, szószerint percek alatt..

Hozzávalók:

  • 25 dkg gyümölcs
  • 20 dkg habtejszín
  • 2 ek porcukor
  • fejenként 3-4 db habcsók

Elkészítés:

  1. 2 dl-es egyszerű vizespoharakat készítsünk elő.
  2. A tejszínhabot a porcukorral verjük kemény habbá. A gyümölcsöt vágjuk apróra, ízlés szerint (részben) pürésíthetjük is.
  3. A poharakba rétegezzük a hozzávalókat a következők szerint: 1 réteg tejszínhab, 1 réteg gyümölcs vagy püré, 1 réteg ujjaink között összetört habcsók.
  4. Folytassuk a rétegezést, amíg a pohár megtelik.

Ötletek változatokhoz:

  • A tejszínhab állandó, változhat, hogy mennyi cukorral édesítjük.
  • A gyümölcs lehet friss idény gyümölcs, apróra vágva vagy pürésítve, de befőtt, alkoholba áztatott aszalt gyümölcs, vagy akár gesztenyepüré is.
  • A tetejét ízlés szerint megszórhatjuk csokoládédrazséval, vagy dekorgyöngyökkel.
  • A habcsók lehet teljesen ízmentes, azaz „sima” habcsók, de akár ízesített is (pl. kókuszos, mandulás). A lényeg, hogy passzoljon egymáshoz a gyümölcs és a habcsók.

Tippek:

  • A habcsókot megvásárolhatjuk készen, ez a legegyszerűbb, de mi is elkészíthetjük (csak porcukor, tojásfehérje és csipetnyi só kell hozzá). Sokáig eláll, le is fagyasztható.
  • Kiválóan felhasználható a recepthez maradék habcsók, vagy száraz jellegű puszedli, pl. datolyás puszedli, amaretti, diós csók. Maradékok felhasználása>>
  • Tálaljuk minél egyszerűbb pohárba, annál látványosabb.
  • A habcsókos pohárkehely szupergyorsan elkészíthető desszert (fenti adag kb. 4 főre), amelyhez szinte semmilyen cukrásztudományra sincs szükség.

Kapcsolatos cikkek

    Email            Címoldal           

Jelenleg nem lehet hozzászólni .