január 16., kedd : Gusztáv

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Halloween gyerekekkel

A hazánkban is elterjedt halloween ünneplés elsősorban a gyerekek körében népszerű. Az ilyenkor főszerepet élvező félelmetes figurák minden gyermeki fantáziát megmozgatnak! Halloween gyerekekkel témában elsősorban félelemkeltő, de vicces halloween ételek, továbbá a dekoráció és jelmezek kapnak kiemelt szerepet. Íme néhány tipp a halloweeni készülődéshez..

Halloween ételek

Ha halloween jellegű ételeket szeretnénk készíteni gyermekeinknek, nem kell rögtön valami bonyolultban gondolkodni. Egyszerű, ám ötletes tippek sokkal nagyobb sikert fognak aratni. Ezért koncentráljunk gyerekeink kedvenc ételeire, és találjuk ki ezen ételek halloweeni változatát. Íme néhány példa:

  • Pókhálós krémleves: tetszés szerinti, gyermekeink által kedvelt krémlevest (színben ideális az élénk szín) díszítsünk pókhálóval. Ehhez vékonycsőrű kiöntőből öntsünk csiga alakzatban
    tejszínt a kitálalt levesre, majd fogpiszkálóval kössük össze a köröket, hogy az ismert forma kialakuljon.
  • Pók fasírt: a (kihűlt) fasírtba szúrjunk csíkokra vágott piros vagy sárga paprika lábakat. Tubusos majonézzel rajzoljunk szemet és szájat. A szemet hangsúlyozhatjuk egész feketeborssal, esetleg apróra vágott fekete olajbogyóval. Helyezzük a pókokat zöldsaláta vagy káposzta ágyra.
  • Krémsajtos szellem toastok: toastkenyeret pirítsuk meg és ollóval vágjunk belőle szellemformákat. Ezt kenjük meg natúr krémsajttal, a szemeket és a szájat készítsük el felvágott fekete olívabogyóval (esetleg csokis mazsolával). Ezt az halloweeni étket gyerekek is el tudják készíteni.
  • Farkasfog spagetti: a kedvenc paradicsomos spagettihez készítsünk sötét színű toastkenyérből farkasfogakat. A toastot ehhez pirítsuk  meg, és ollóval vágjunk belőle háromszögeket. A tányérra hosszúkásan elhelyezett spagetti két oldalán rendezzük el fogsorszerűen az éles fogakat.
  • Csokis meztelen csiga: olvasszunk fel vízgőzben csokoládét (fehér vagy tej), és öntsük egy héjától megtisztított egész banánra úgy, hogy mindenhol befedje. Egy-egy cseresznye- vagy meggybefőttet (esetleg koktélcseresznyét vagy mazsolát) szúrjunk fogpiszkálóra, ezek lesznek az érzékelők, amelyeket a banán egyik végénél (fej) szúrjunk be egymás mellé. Fogyasztás előtt hagyjuk a csokit megkeményedni.
  • Gilisztás alma: nagyobb méretű alma magházát és a körülötte lévő gyümölcshúst alulról vágjuk ki, azaz maradjon egy vastagabb almahéj, üreges belsővel. Az alma vastagfalú héjába vágjunk itt-ott néhány lyukat. A lyukakat és az alma belsejét locsoljuk meg citromlével, hogy ne barnuljon. Giliszta vagy kukac gumicukrot dugjunk ki a belső üregen át a lyukakon, mintha épp kimásznának a rohadt almából.

Halloween dekoráció és díszek

A klasszikus dísz a töklámpás, amely elkészítése hagyományos változatban gyerekek által elég nehezen kivitelezhető. Javasoljuk helyette egyéb töklámpás díszítési technikák (szalvéta, matricák, festés, stb.) alkalmazását. Halloween hangulatot teremthetünk otthonunkban halloween színekkel és halloween jellegű egyéb dísztárgyakkal is. Ha gyerekekkel készítünk dísztárgyakat, válasszunk a korosztályuknak megfelelő ötleteket. És ne feledjük, néha a legegyszerűbb és legolcsóbb ötletek érvényesülnek a legjobban! Néhány halloween sablonnal sok jópofa dísz készíthető akár kartonból is.

Halloween parti és jelmezek

A jelmezes beöltözés és egy halloween parti gondolata minden gyermek számára izgalmas élmény. Halloween témájú partikellékek szép számban szerezhetők be, de készíthetünk magunk is. A jelmezek esetében a tipikus halloween figurák kapnak főszerepet:  boszorkány, szellem, vámpír. Kész jelmezek is vásárolhatók (ezek még farsang idején is jól jöhetnek majd), de akár csak a díszeknél és az ételeknél, itt is igaz: néhány egyszerű és kreatív ötlettel magunk is készíthetünk ötletes jelmezeket házilag.

Kapcsolatos cikkek:

    Email            Címoldal           

Jelenleg nem lehet hozzászólni .