február 24., szombat : Mátyás

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Húsvéti díszek

TojásfaA húsvéti díszeket érdemes hetekkel korábban elkészíteni vagy megvenni – de ne pazaroljunk sok pénzt erre, hiszen nem csupán egyedibbek és hangulatosabbak a saját készítésű húsvéti díszek, de gyorsan, egyszerűen és olcsón készíthetünk saját magunk néhány díszt. A húsvéti díszek lehetnek hagyományosak, modernek, természetesek – a lényeg az, hogy a tavasz színeire és a húsvét jelképeire utaljanak. A kellékeket szerezzük be korábban, ehhez már adtunk ötleteket a húsvéti dekoráció bejegyzésünkben. Íme néhány ötlet húsvéti díszekhez:..

Húsvéti díszek ötletek
 • Húsvéti tojások – természetes vagy műtojásokból fantasztikus díszek készíthetők (lásd hímes tojás)ezeket fel lehet akasztani a tojásfára vagy egy kosárkában is jól mutatnak asztali díszként. Húsvéti tojás>>
 • Tojásfészek – vesszőből, szalmaszálból nagyon gyorsan készíthetünk tojásfészket – kicsit is, nagyot is. Tegyünk bele néhány festett tojást vagy húsvéti kekszet!
 • Tojásfa –  a barka ill. faágakat helyezzük egy nagy vázába vagy cserépbe. Színes szalaggal akasszunk az ágakra tojásokat és a filcből ill. papírból készült figurákat vagy kekszeket. Tojásfa készítése>>
 • Asztali díszek –  a tojásfészket, kosarat, dobozt stb béleljük ki szalmaszállal vagy csíkokra vágott selyempapírral. (Tipp: Nagyszombaton cseréljük ezt le igazi fűre, már csak a friss illat miatt is!). Dekoráljuk festett tojásokkal, mini csoki tojásokkal,  húsvéti süteményekkel, kekszekkelehető fondant díszekkel. Az ünnepi asztal legyen egyszerű és friss – tollal könnyen rajzolhatunk néhány fűszálat vagy egy tojást szalvétákra, poharakra, tányérokra (tipp: használjuk lemosható tollat!)
 • Füzérek –  a dekorált tojásokat, figurákat egy szalagra fűzhetünk. A füzérrel dekorálhatjuk a falat, ablakot, az ünnepi asztalt, de kihangsúlyozhatunk egy bizonyos polcot, sarkot vagy egyéb teret is.
 • Gyertyák – a húsvét egyik fontos szimbóluma a tűz. Az ünnepi esték alatt gyújtsunk gyertyákat, mécseseket. Kis cserepeket, gyertyatartókat (de akár gyertyákat is) dekoráljunk matricákkal, vagy fessünk rájuk húsvéti motívumokat.  De akár fonhatunk tömbgyertyák köré szalmát, vesszőt, füvet, vagy egy piros szalaggal egyszerűen átköthetjük őket. (Figyelem: égő gyertyát soha ne hagyjunk felügyelet nélkül – főleg gyerekek közelében! Biztonságos gyertya>>)  Porcelán tojástartókból is készíthetünk gyertyát –  helyezzünk egy kis mécsest  a közepébe (a tálkája a nélkül). A megolvadt gyanta szétolvad  majd a tojástartóban! Tojáshéjban is elkészíthetjük – lást tojáshéj díszek alatt.
 • Gyurma díszek – gyurmából nagyon szép és egyszerá díszeket készíthetünk, amikkel változatosan dekorálhatjuk az otthonunkat. Húsvéti gyurma díszek>>
 • Kézimunkák – aki értenek hozzá, gyorsan tudnak kötni, horgolni vagy varrni húsvéti figurákat (ezeket a jövőben is fel lehet használni ).
 • Tojáshéj díszek – a húsvéti sütéshez-főzéshez felhasznált tojások kettétört héjából ötletes tojáshéj koszorú   és sok egyéb egyszerű dísz készíthető. Tojáshéj díszek>>
 • Pompom figurák –  pompomból gyorsan és egyszerűen készíthetünk báránykát, nyuszit vagy kiscsibét. Példa: pompom csibe>>

Közkívánatra a fenti ötletek többségét elkészítettük, ezen az oldalon megtalálható a részletes leírásuk:  Húsvéti díszek házilag>>

Virágdekorációk

Húsvéti virágokHa nincs időnk a húsvéti díszek készítésére, vagy egy modernebb húsvéti dekorációra vágyunk, a húsvéti hétvégén készítsünk házilag virágdekorációt.

 • Alkalmazzunk kora tavaszi virágokat  –  mint pl nárcisz, tulipán, gyöngyvirág, ibolya stb.
 • Ezekből készíthetünk virágcsokrokat, kosarakat, koszorúkat vagy cserepes díszeket is.
 • Ha lehet, kombináljuk néhány ötletes tojással, vagy tavaszra, húsvétra utaló motívumokkal és anyagokkal stb.
 • Készítsünk csokoládéból virágdíszeket – lásd csokivirág!
 • Sütés-főzéshez felhasznált tojások héját is alkalmazhatunk minivázakét. Mossuk át az üres, feltört héjat, tegyünk bele egy kis vizet,  néhány virágszálat, majd helyezzük egy porcelán tojástartóba. Részletes leírás a tojáshéj díszek cikkünkben található.

A húsvéti díszekkel dekoráljuk otthonunkat Nagyszombaton, miután befejeztük a nagytakarítást. Továbbá gyerekekkel kreatív húsvéti díszeket tudunk készíteni, és használjunk húsvéti sablonokat!

Egyéb cikkek

    Email            Címoldal           

Jelenleg nem lehet hozzászólni .