december 17., vasárnap : Olimpia & Lázár

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Húsvéti receptek

March 7, 2008  
kategória Receptek, Ünnepi, Vendégvárás

TyúkanyóA húsvéti előkészületek fontos részét teszi ki azon receptek kiválasztása, amelyeket családunknak, barátainknak és vendégeinknek az ünnep alkalmából el szeretnénk készíteni. A hagyományos ételek, mint főtt sonka és tojás, foszlós kalács, persze nem maradhatnak ki. Minden ünnep jó alkalom a régiek mellett új receptek kipróbálásra is. Íme néhány bevált húsvéti recept ajánlás..

Melyek a húsvéti receptekben leggyakrabban előforduló alapanyagok?  A legfontosabb a sonka és a tojás, továbbá retek, spenót, sárgarépa, bárány, zöldfűszerek és így tovább, a lista családi szokásoktól és régióktól függően folytatható lenne. De a húsvét egyben a tavasz köszöntése, a természet ébredése is, továbbá a húsvéttal kapcsolatos egyéb szimbólumok miatt szívesen használunk fel a húsvéti sütéshez-főzéshez más alapanyagokat is. Húsvéti alapanyagok és ételek>>

Tippek

  • A füstölt sonkából szerezzünk be jó minőségűt, hiszen “központi szerepe” van. Húsvéti sonka tippek>>
  • A másik elmaradhatatlan alapanyag a tojás. Érdemes átgondolni, hány darabra van szükségünk, és ne lepődjünk meg, ha ez kivételesen egy nagy szám lesz. Felhasználjuk sütemények, édességek készítéséhez, de főzéshez is. Leggyakrabban festett tojás formájában kerül az asztalra, de a húsvéti reggelihez készíthetünk töltött tojást is. Ha maradna akár főtt, akár nyers vagy főtt tojás vagy sonka, aggodalomra semmi ok, ünnepek után is változatosan fel lehet használni. Húsvéti maradékok>>
  • Húsvéti jellegű recepteket készítsünk lehetőleg már húsvét előtt is, hiszen az ünnep olyan rövid! Családja válogatja, hogy húsvét ünnepén mikor van az ünnepi étkezés. Van, ahol a húsvéti hagyományos reggeli a nap fénypontja (ami inkább talán már brunch jellegű), de van ahol nem maradhat el a húsvéti ebéd ünnepi menüje.
  • Érdemes felkészülni arra, hogy a hétfői napon valamivel a locsoló vendégeket is fogadnunk kell.
  • A húsvéti sütemények sem hiányozhatnak a recept listából, hiszen nincs ünnep finom sütemény nélkül. Készíthetünk természetesen sütést nem igénylő édességeket is.
  • Természetesen kedvenc ételeinket is ötletesen húsvétivá tehetjük, ha a “csereképes” alapanyagokat húsvéti jellegűre módosítjuk (pl. retek, sárgarépa, főtt tojás), vagy az ételt húsvéti dekorációval látjuk el.

A következő listában olyan  húsvéti recepteket gyűjtöttünk össze, amelyek alapanyagok és jellegük alapján hozzájárulhatnak az ünnepi hangulat megteremtéséhez.

Húsvéti receptek

Előételek

Főételek

Köretek, saláták

Desszertek

Egyéb

További húsvéti receptek a húsvét címke alatt találhatók.  Egyéb húsvéti cikkek>>

    Email            Címoldal           

Jelenleg nem lehet hozzászólni .