február 25., vasárnap : Géza

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Indiai receptek

február 13, 2007  
kategória Egyszerű, Nemzetközi, Receptek

Sokan szeretik az indiai konyhát és járnak rendszeresen indiai étterembe vagy rendelnek házhoz vacsorát. Nem csoda, hiszen az indiai ételek elkészítése nagyon macerás és időigényes. Hiába fektetünk be jó indiai szakácskönyvekbe, több hétvégét lehet eltölteni a receptek kipróbálásával. Bár nem sikerülnek rosszul az ételek, de a befektetett energiát  sokszor nem elégíti ki a végeredmény. Órákig kell pácolni, előkészíteni szószokat, pasztákat, vagy őrölni és keverni fűszereket stb stb.  Így a legtöbben felhagynak az indiai konyhával – könnyebb és egyszerűbb megrendelni egy étteremből!

Azonban léteznek egyszerű indiai receptek, amelyek elkészítése relatívan nézve könnyű és gyors. Mielőtt indiai főzésbe kezdenénk, ezeket a fűszereket és alapanyagokat érdemes megvenni:

  • kurkuma, római kömény, koriander mag, kókusz tej, friss gyömbér, curry paszta, fokhagyma, besan (másnéven gram liszt avagy csicseriborsó liszt), chili por, chili paprika, friss koriander, citrom és zöldcitrom.

A fűszerek megvásárolhatók kulináris, bio, ázsiai élelmiszerboltokban, de részben nagyobb üzletekben is kaphatók. Autentikus ízekhez pasztákat és curry porokat  ajánlatos házilag készíteni, amelyek a hűtőszekrényben akár egy hónapig is elállnak.

Egyszerű indiai receptek

A következő indiai recept listánkat folyamatosan bővítjük

Szószok, mártások, snack

Zöldséges ételek

Levesek

Curry

Húsos-halas ételek

Édességek

Az  egyszerű indiai receptek sorozatunkban érdemes megemlítenünk rizs főzés fontosságát – hiszen nagyon sok európai ember nem tudja, hogyan kell rizst főzni!

Kapcsolatos cikkek

    Email            Címoldal           

Jelenleg nem lehet hozzászólni .