szeptember 22., péntek : Móric

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Kakaós gofri

March 14, 2012  
kategória Gyerekeknek, Receptek, Sütemények

A kakaós gofri tésztáját a megszokottnál kissé körülményesebb elkészíteni, mivel tojások szétválasztását és fehérjehab felverését igényli, de megéri! A végeredmény magáért beszél..

Hozzávalók:

  • 10 dkg liszt
  • 2 tk sütőpor
  • csipetnyi só
  • 4 dkg kakaó
  • 3 tojás
  • 10 dkg puha vaj
  • 8 dkg cukor
  • 3 ek tej
  • 2 dl habtejszín

Elkészítés:

  1. A lisztet mérjük ki, adjuk hozzá a szintén kimért és szitált kakaót, a sütőport és a sót.
  2. A tojásokat válasszuk ketté. A fehérjéket verjük kemény habbá. Fehérjehab>>
  3. Egy keverőtálban keverjük krémesre a vajat és a cukrot, adjuk hozzá a sárgájákat. Váltakozva adjuk a krémhez a lisztes keveréket, a tejet és a habtejszínt. Végül óvatosan forgassuk a tésztába a felvert fehérje habot.
  4. Készítsük és melegítsük elő a gofrisütőt. Tegyünk a mélyedésbe 2-3 ek tésztát és süssük meg a gofrikat. Ha kész, hagyjuk rácson kihűlni.

Tippek:

  • Fogyaszthatjuk a gofrit porcukorral megszórva, de ínyencek készíthetnek hozzá édes tejszínhabos mascarponekrémet (esetleg reszelt csokoládéval megszórva!), esetleg más édes krémet, vagy tálalhatják stracciatella fagyival.  A mascarpone krémhez 15 dkg mascarponet keverjünk el 2 tk vaníliacukorral, 1 dkg cukorral, esetleg reszelt citromhéjjal.100 ml tejszínt verjünk habbá és forgassuk a krémbe. Felhasználásig (vagyis amíg a gofrik megsülnek) tároljuk hűtőszekrényben.
  • A gofri tésztájába keverhetünk 1-2 ek reszelt csokit, így még csokisabb lesz.
  • Sütőpapírral (vagy vajpapírral) rétegezve a maradék gofri lefagyasztható. A felengedéshez elegendő kenyérpirítóba tenni, így finom ropogós lesz.
  • A kakaós gofri igazi csokis gofri élmény, mindenki imádni fogja!

Kapcsolatos cikkek:

    Email            Címoldal           

Jelenleg nem lehet hozzászólni .