december 17., vasárnap : Olimpia & Lázár

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Karácsonyi dekoráció

October 24, 2008  
kategória Dekoráció, Ünnepek

 Karácsony előtt időben el kell gondolkodnunk azon, hogy mikor és miképp dekoráljuk otthonunkat az ünnepekre. Sokan Szentestén díszítik fel a karácsonyfát és az otthonukat, mások már jóval korábban. A karácsonyi hagyományok szerint Luca napján (Dec 13-án)  szokásos a dekorációt elkészíteni, míg némely plébánia szerint a Szentestét megelőző vasárnap. Ha különleges dekorációt tervezünk, és  gyerekek is vannak a családban, érdemes talán már Mikulás napján feldíszíteni a lakást – míg a fát  hagyhatjuk Szentestére is!..

A karácsonyi ünnepek a Háromkirályok napján, vízkeresztkor befejeződnek, így a karácsonyi díszeket le lehet venni (Január 6). Bár sokan már szilveszter után kidobják a fát és elteszik a dekorációkat a következő évre, a babonások feltétlenül vegyék le, mert állítólag szerencsétlenséget okoz az elfelejett karácsonyi dekoráció!

A legfontosabb dilemma általában az, hogy miképp dekoráljuk az otthonunkat. Ehhez adunk tuti tippeket és ötleteket a karácsonyi dekoráció sorozatunkban.

Először is fontoljuk meg, hogy milyen stílusú az otthonunk – hagyományos, elegáns, modern, egzotikus, természetes??? A karácsonyi dekorációnak ehhez passzolni kell. Egy hagyományos karácsonyi dekoráció abszolút nem működik pl. egy minimalista térben, épp úgy nem, mint egy sikkes díszítés nem passzol a falusias stílushoz.

A következő bejegyzések ötleteket és tanácsokat adnak ahhoz, hogy milyen stílusban díszítsük fel az otthonunkat. A következő irányzatokat javasoljuk:

A jelenlegi gazdasági helyzetben a karácsonyi kiadásokat alaposan meg kell gondolnunk. Azonban ez nem jelenti azt, hogy az otthonunk nem lehet szép és ünnepi hangulatú. Továbbá fontos a környezetünkre is gondolni – karácsonykor pazarlunk a legtöbb anyagot, energiát és ételt. A következő bejegyzések tippeket adnak ahhoz, hogy miképp lehet olcsó és kreatív, szép és környezetbarát karácsonyi dekorációkat megvalósítani:

A karácsonyi tippek sorozatunkban  sok egyéb ötlet és tipp található. Mindenkinek kellemes karácsonyi dekorálást kívánunk és várunk egyéb ötleteket, tippeket olvasóinktól is!

    Email            Címoldal           

Jelenleg nem lehet hozzászólni .