január 16., kedd : Gusztáv

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Karácsonyi díszek

November 24, 2007  
kategória Dekoráció, Ünnepek

Hamarosan itt az ideje, hogy elővegyük a karácsonyi díszeket. A karácsonyi díszek két kategóriába oszthatók – azok, amelyeket évről évre felhasználunk, és azok, amelyeket csupán egy alkalomra használunk. Azonban nem szabad az évek alatt felhalmozódott díszek mindegyikét egyszerre vagy újra meg újra alkalmazni! Mielőtt nekikezdenénk az idei díszítésnek – rendszerezzük őket! Először is válasszunk egy dekorálási stílust, adjunk neki egy mottót! A karácsonyi dekoráció bejegyzésünkben már adtunk néhány ötletet ehhez, mint pl hull a hó, suttog a fenyves, időtlen elegancia  – de nyugodtan találjunk ki egy saját témát! A választott témához válogassuk ki a díszek közül a megfelelő dekorációkat, füzéreket, izzókat, fényfüzéreket, gyertyákat, dísztálakat, terítőt stb..

Nagyon valószínű, hogy nem lesz elég díszünk. Ne pánikoljunk, és feltétlenül ne használjunk fel az elhatározott dekorálási stílushoz nem passzoló díszeket „jó lesz ez” alapon. Inkább gondolkozzunk kreatívan! Nézzük újra át a fennmaradó díszeket – át lehet őket alakítani egy kis kreatív energiával, újracsomagolni, festeni vagy díszíteni? Természetesen értékes díszekhez ne nyúljunk, de olcsó, egyszerű díszeket könnyen újra lehet varázsolni egy kis szalaggal, selyembéléssel, fényes festékkel, „jég” spray-vel, csillogó ragasztóval vagy matricákkal (ezek megvásárolhatók hobbyboltokban, játékboltokban a  kreatív-hobby kategória alatt, vagy némely papír-írószerboltban is). Ha nem, akkor két megoldás marad – vennünk kell új dekorációkat vagy készítenünk kell saját díszeket.

Új díszek vásárlása a legegyszerűbb, de ugyanakkor a legköltségesebb megoldás. Azonban, ha ügyesek vagyunk, olcsón megúszhatjuk a beszerzésüket. Vegyünk egyszerű alapdíszeket – a karácsonyi piacok, szupermarketek, barkácsboltok,  és nagy áruházak tele vannak ilyen termékekkel. Pl az IKEA –ból az Isig karácsonyi függők, vagy a Glimma és Galej gyertyatartók, vagy a Florera party/tömb gyertyák kiválóak erre a célra. Ezeket tovább lehet díszíteni a témakörnek megfelelően.  (Tutitipp –  az említett termékek úgyszintén alkalmasak saját készítésű karácsonyi ajándékokra!)  Ha megtehetjük, természetesen vegyünk néhány drágább kelléket – de  csakis olyat, amely több karácsonyi dekorációs témához is felhasználható lesz a jövőben! Legyünk óvatosak a boltokban – nagyon csábítóak a dekorációk, ne vigyük túlzásba a vásárlásukat!

Ehető karácsonyi díszek

A legkielégítőbb karácsonyi dísz az ehető dekoráció. Nem kell tárolni, nincs pazarlás, nincs bűntudat a költekezés miatt – nem beszélve az aromákról, amelyek az otthonunkat az ünnepek alatt illatosítják. Ehhez is csupán egy kis kreatív gondolkodás szükséges, és egy-két óra a konyhában! Ehető karácsonyi díszek>>

Saját készítésű díszek

A saját készítésű karácsonyi díszek bejegyzésünkben sok ötletes dísz található. Közkívántra íme sok-sok dísz részletes, lépésről-lépésre való leírása. Az alábbi listát folyamatosan bővítjük, karácsonyig minden nap közzé teszünk legalább egy új dísz leírását. Érdemes lesz visszajönni az oldalunkra!

A következő díszekhez sablonok a karácsonyi sablonok gyűjteményünkben találhatók.

Karácsonyi papírdíszek

Karácsonyi filcdíszek

Természetes karácsonyi díszek

Egyéb karácsonyi díszek

Kapcsolatos cikkek

    Email            Címoldal           

Jelenleg nem lehet hozzászólni .