október 24., kedd : Salamon

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Karácsonyi kacsasült

December 5, 2013  
kategória Receptek, Ünnepi

Karácsonyi kacsasültA következő karácsonyi kacsasült nem csupán karácsonyi illatokat, ízeket varázsol az ünnepi asztalra, de roppant egyszerű az elkészítése. A szokásostól eltérően az első fázisban alacsony hőfokon sül, majd a burgonyás körettel egyszerre sütjük tovább..

Hozzávalók

  • 1 egész kacsa (kb 1.5 kg)
  • 1 tk olaj
  • 1 citrom
  • 1 db fahéj rúd
  • 1 db csillagánizs
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg krumpli

Elkészítés

  1. A sütőt 140 fokra előmelegítjük.
  2. A kacsát megmossuk, szárazra töröljük, majd egy villával a bőrét óvatosan összeszurkáljuk úgy, hogy a hús ne sérüljön meg.
  3. Olajjal bedörzsöljük a kacsa bőrét, majd sózzuk, borsozzuk.
  4. Az üregbe tesszük a félbevágott citromot, fahéjat és csillagánizst.
  5. Egy rácsra helyezve egy tepsibe tesszük, majd a sütőben 2 órán keresztül sütjük.
  6. Közben a krumplikat megpucoljuk, félbe vágjuk és forró vízben 10 percig főzzük ( de nem főzzük át őket teljesen). Hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük.
  7. A kacsát kivesszük a sütőből, és a hőfokot 220 fokra állítjuk.
  8. A kacsazsír felét egy bögrébe kiöntjük. A krumplikat  a tepsiben elrendezzük, megforgatjuk a zsiradékban, majd rátesszük a kacsát (a rácson).
  9. Kb 30 percig sütjük. Akkor jó, amikor a kacsa bőre ropogósra sül. Kivesszük a kacsát, lefedve pihentetjük, miközben a krumplit még kb 15-20 percig ropogóssá sütjük a sütőben.
  10. A kacsa köré helyezzük a krumplikat, és az ünnepi asztalon tálaljuk.

Tippek

Kapcsolatos cikkek

    Email            Címoldal           

Jelenleg nem lehet hozzászólni .