szeptember 22., péntek : Móric

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Karácsonyi tippek

December 24, 2008  
kategória Ünnepek

Karácsonyi tippekA karácsony kétségtelenül az év legfontosabb ünnepe. Manapság azonban az ünneplés lényege nem a kis Jézus születése, hanem az ajándékozás, díszítés, evés, ivás –  amely sokaknak örömet, másoknak évről-évre egyre több aggodalmat okoz..

A gyerekek izgatottan várják a karácsonyt (pontosabban az ajándékokat), a felnőttek nagy része már novemberben retteg tőle – nem alaptalanul, hiszen a karácsonyi ünnepek alatt játszódnak le a legnagyobb családi drámák,  továbbá költekezünk, eszünk-iszunk, pazarlunk a legtöbbet.  Ez nem is csoda, hiszen az ünnepeket megelőző stressz, vásárlási láz, a karácsonyi vendégeskedések erőltetett kedvessége még a laza, kiegyensúlyozott ember vérnyomását is próbára teszik.

Ősszel sokszor még pozitívak vagyunk, elképzeljük a szentesti hangulatot, átérezzük a sültalma és a mézeskalács illatát, halljuk a csengettyűk dallamát a fülünkben, eszünkbe jutnak a gyerekkori karácsonyok. Aztán december elején beindul a pánik – Szentestére általában összecsapnak a hullámok.

Nos, mi a Tutitippek oldalain megpróbálunk segíteni abban, hogy a karácsonyi előkészületek minimális stresszel járjanak és kipihenten álljunk családunkkal Szenteste a fa alatt. A kulcsszó a szervezettség. Már novemberben üljünk le és dolgozzunk ki egy ünnepi tervezetet. A következő fontos pontokat alaposan át kell gondolni: dekoráció, ajándékok, vendéglátás, ételek–italok, költségvetés. Az alábbi cikkekben bővebben adunk tippeket és ötleteket karácsonyi előkészületekhez, dekorációs irányzatokhoz, díszek és ajándékok készítéshez, egyszerű (és fantasztikus!) ünnepi ételek készítéshez – továbbá segítünk abban, hogy miképp „vészeljük” át az ünnepeket megelőző heteket gyerekekkel, miképp spórolhatunk (pénzzel és energiával) és hogyan maradhatunk egészségesek a sok étel-ital látványa mellett!

Íme sok-sok karácsonyi tipp és ötlet! Reméljük, hogy mindenki talál valamit, ami megkönnyíti az ünnepekre való felkészülést és szebbé varázsolja a karácsonyt!

Előkészületek

Dekoráció

Ajándékok

Ételek 

Italok

Karácsony  és gyerekek

Egyéb

Az első karácsonyi tipp: fogadjuk meg, hogy legalább idén nem hagyunk mindent az utolsó pillanatra. Egyes hozzávalókat, dekorációs eszközöket, pl. váza, égők, gyertyák, terítő, szalvéta, üzletekben járva már most is beszerezhetünk. Így a későbbiekben könnyebb dolgunk lesz.

    Email            Címoldal           

Jelenleg nem lehet hozzászólni .