június 28., szerda : Levente & Irén

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Kefíres gofri

September 27, 2009  
kategória Gyerekeknek, Parti, Receptek, Sütemények

Kefíres gofriA következő kefíres gofri recept lágy tésztájú, de ugyanakkor kellemesen ropogós kérgű gofrit eredményez, amely különösen ízletes pikáns lekvárral, vagy gyümölcsöntettel..

Hozzávalók:

  • 125 gr vaj
  • 5 dkg cukor
  • csipetnyi só
  • 1 cs vaníliacukor
  • 4 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 250 ml kefír

Elkészítés:

  1. A puha vajat a cukorral, vaníliacukorral, és sóval habosra keverjük. A tojásokat hozzáadjuk, és addig keverjük, amíg krémes állagú lesz.
  2. A lisztet és a sütőport fakanállal belekeverjük, végül hozzáadjuk a kefírt is. Addig keverjük, amíg csomómentes tésztát kapunk.
  3. A gorfisütőt előkészítjük. A tésztából kb. 3 evőkanálnyi (vagy 1 merőkanálnyi) adagot a mélyedésbe öntünk, és közepes fokozaton készre sütjük.

Tippek:

  • Kaukázusi kefírrel készítettük el a receptet, nagyon ízletes lett, de másfajta kefír is használható.
  • A kefírek állaga különböző lehet, ha túl sűrűnek érezzük a tésztát, kevés vizzel lazíthatjuk.
  • A teljes siker érdekében lehetőleg tartsuk be a gofri tészta készítésére és a gofri sütésére vonatkozó tippeket.
  • A tészta előre elkészíthető, így gofri sütése kiválóan alkalmas vendégvárásra, gyerekzsúrokra is.
  • A kefíres gofrit langyosan, porcukorral, lekvárral vagy gyümölcsös öntettel (pl. Rote Grütze) tálalhatjuk. A fenti adagból kb. 8-10 db gofri készíthető.

Kapcsolatos cikkek:

    Email            Címoldal           

Jelenleg nem lehet hozzászólni .