január 23., kedd : Rajmund & Zelma

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Kínai csirkecombok

August 4, 2008  
kategória Egyszerű, Nemzetközi, Parti, Receptek

Kínai csirkecombokA kínai csirkecombok egy mézes-szójás-gyömbéres páccal készülnek, amely nem csupán egy tipikus kínai ízt ad az ételnek, hanem szép piros színt is. A csirkecombok elkészítése nagyon egyszerű, lehet sütni vagy grillezi, utána alkalomnak megfelelően többféleképpen is felhasználhatók (pl partikra, piknikre, gyerekzsúrra, salátákhoz stb)..

 Hozzávalók

  • 8 felső csirkecomb
  • 3 gerezd fokhagyma (préselve)
  • 3 cm gyömbér reszelve
  • 6 ek szójaszósz (redukált sótartalmú)
  • 6 ek méz (folyékony)
  • 1 citrom leve

Elkészítés

  1. A csirkecombokat tisztítsuk meg.
  2. A pácot keverjük el, majd öntsük rá a csirkecombokra.
  3. Minimum 20 percig pácoljuk, de akár egy éjszakán át is lehet.
  4. Helyezzük a combokat egy tepsibe, öntsük le a páccal. 180-ra előre felmelegített sütőben süssük ki kb 40 percig –  20 perc után fordítsuk meg – akkor jó, amikor szép piros lesz a felülete.
  5. A szószt szűrjük le, és tartsuk meg.

Tippek

  • A csirkecombok melegen vagy hidegen is fogyaszthatók.
  • Ha egy kínai menü egyik fogásaként tálaljuk, akkor vágjuk fel a kisült combokat vékony csíkokra, öntsük rá a szószt és tálaljuk egyéb kínai ételekkel. Hidegen készíthetünk belőle kínai csirkesalátát.
  • Tálalhatjuk rizzsel, krumplis vagy zöldséges köretekkel is – öntsük le a szósszal.
  • Hidegen is finom, felhasználhatjuk salátákhoz, szendvicsekhez, pizzához – remek piknik étel lehet, főleg egy ázsiai piknik egyik fogásaként.
  • Bulikra, partikra is elkészíthetjük – bár alsó csirkecombok alkalmasabbak ilyen alkalmakra.
  • A kínai csirkecombokat lehet grillezni is, akár kerti grillsütőn is, de csakis parázs felett vagy a lávaköves grillsütő felső polcán! Egyéb sült csirkecomb receptek>>

    Email            Címoldal           

Jelenleg nem lehet hozzászólni .