április 28., péntek : Valéria

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Húsos kuszkusz saláta

március 20, 2008  
kategória Egyszerű, Nemzetközi, Receptek

Kuszkusz salataA következő húsos kuszkusz saláta receptünk egy igazi jolly joker. Egyszerűen elkészíthető, a rendelkezésre álló alapanyagokkal variálható, és maximum 20 percet vesz igénybe, hogy egy ízletes étel elkészüljön. Egy húsos verziót ajánlunk, de a recept módosítható..

 Hozzávalók:

  • 3 dl (instant) húsleves
  • 15 dkg kuszkusz
  • 1 tk olívaolaj vagy vaj
  • 10 dkg sült hús (maradék)
  • 1 kis fej lilahagyma
  • ½ kígyóuborka
  • 10 db fekete olajbogyó (mag nélkül)
  • 4 ek fehérborecet
  • 1 ek olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés:

  1. A lilahagymát vágjuk nagyon apróra, tegyük az ecet, 1 ek olaj, só és bors keverékébe. Hagyjuk ebben állni, amíg a többi hozzávalót előkészítjük, így a hagyma íze lágyabb lesz.
  2. A levest forraljuk fel, vegyük le a tűzről, tegyük bele a kuszkuszt és 1 tk olajat. Lefedve (ez nagyon fontos) hagyjuk állni kb. 5-7 percig, amíg a kuszkusz megdagad.
  3. Az uborkát vágjuk negyedekbe, magos részét kaparjuk ki, és szeleteljük fel. Az olajbogyókat negyedeljük. A sült húst vágjuk kockára.
  4. A puha kuszkuszt villával lazítsuk fel. A kuszkuszt, uborkát, kockára vágott sült hús maradékot és az olajbogyót keverjük össze az ecetes hagymával. Hagyjuk az ízeket érni 5 percig.

Tippek

 

  •  A húsos kuszkusz saláta alapanyagai, kivéve a kuszkuszt, csereszabatosak, azaz nyugodtan kombinálhatunk és változtathatunk ízlés szerint:
  • Sült hús helyett használhatunk grillcsirkét vagy főtt sonkát.
  • Hús helyett (vegetáriánusoknak is) használhatunk főtt barna lencsét, kockára vágott feta sajtot, paradicsomot is.
  • Fűszerezhetjük a salátát apróra vágott fokhagymával, erős paprikával, snidlinggel.
  • A maradék fetával és olajbogyóval készíthetünk omlettet. További saláta receptek>>

    Email            Címoldal           

Jelenleg nem lehet hozzászólni .