október 24., kedd : Salamon

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Lencsés kolbász

January 1, 2014  
kategória Egyszerű, Receptek

Lencsés kolbászAz újévet hagyományosan lencsével és sertéshússal kezdjük. A lencsés kolbász recept így tökéletes újévi ebédre, brunchra, főleg ha kissé másnaposak vagy fáradtak vagyunk, ugyanis tuti egyszerűen összedobható..

Hozzávalók

  • 1 ek olaj
  • 40 dkg grillkolbász
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db kaliforniai vagy kápia paprika
  • 25 dkg lencse
  • 1.5 dl alapleves
  • 1 dl vörösbor vagy extra csirkeleves

Elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, majd vékonyan felszeleteljük.
  2. A paprikát csíkokra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk.
  3. Az olaj felét egy nehéz aljú lábasban felforrósítjuk. Ebben a kolbászokat barnára sütjük, majd egy tányérra kivesszük őket.
  4. A maradék olajat a lábasba öntjük, ebben a hagymát és paprikát puhára sütjük, kb 5 perc után hozzáadjuk a fokhagymát.
  5. Felöntjük a levessel (és a borral), majd visszatesszük a kolbászokat.
  6. Forráspontig melegítjük, majd alacsony hőfokon 20 percig  főzzük. Amikor a lencse puha, a kolbász átsült, akkor jó.
  7. Melegen tálaljuk.

Tippek

  • Tálaljuk friss kenyérrel, zsemlével, de krumplipüré is nagyon jól passzol mellé.
  • Ideális téli, őszi brunchként lustálkodó hétvégéken,vagy remek gyors vacsora lehet rohanós hétköznapokon. Újévi gyors ebédként is szuper lehet.
  • A receptet kiegészíthetjük a végén aprított zöldpetrezselyemmel.
  • Az alapleves lehet zöldség vagy csirke leves.
  • A lencse lehet zöld, barna vagy puyi lencse – egyiket sem szükséges előáztatni!
  • A lencsés kolbász elkészíthető bármiféle, sütésre alkalmas kolbásszal, sőt akár virslivel is, amit nem is szükséges először átsütni, hanem adjuk  csupán a levessel felöntött lencséhez!

Kapcsolatos cikkek

    Email            Címoldal           

Jelenleg nem lehet hozzászólni .