január 23., kedd : Rajmund & Zelma

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Leves receptek

March 11, 2009  
kategória Egyszerű, Receptek

Leves receptekA leves receptek sorozatunkban olyan leveseket válogattunk össze, amelyek nem csupán finomak, de elkészítsük egyszerű és általában gyors. Azokat a leveseket pedig, amiket tovább kell főzni, a tűzhelyen hagyhatjuk rotyogni, így mással is tudunk foglalkozni..

A sok-sok leves recept közül nehéz kiválasztani azt, ami jó, és bizony sok esetben csupán egy alapanyag különbsége a számottevő! Nos, mi kipróbáltunk rengeteg hasonlónak tűnő leves receptjét – és csakis azokat a receptek publikáljuk, amelyek számunka beváltak, és véleményünk szerint tuti finomak.

Alaplevesek

Fontos megjegyeznünk, hogy a legtöbb sikeres leves legfontosabb alapanya az alapleves. A legfinomabb verzió természetesen a házias hús vagy zöldségleves – így csakis végső esetben használjunk leveskockát, szárított porlevest vagy bolti készlevest. Egy alapleves készítése nagyon egyszerű – érdemes több litert előre lefőzni, amit fél literes dobozokban vagy zacskókban a fagyasztóban tárolhatunk. Alapleves receptek>>

Leves típusok

Valójában két alaptípusú leves létezik – krémleves és folyadékos leves. Mindkét változat lehet meleg vagy hideg, zöldség, hal vagy hús alapú. Az alapvető különbség az, hogy a krémleves pépes, sok esetben majdnem főzeléksűrűségű, míg a folyadékos leves híg, amelyben úszkálnak az összetevők. Némely krémleves is darabos – ebben az esetben mielőtt pürézzük a levest, félreteszünk néhány összetevőt, amit turmixolás után visszakeverünk a levesbe. Sokan gondolják úgy, hogy a krémleves mindig tejszínalapú – ez nem így van. Rengeteg finom krémlevesben abszolút semmi tejtermék nincs. További előnye a krémlevesnek az, hogy könnyen emészthető, ugyanakkor laktató, ezért főételként is fogyasztható. Ráadásul bögréből is lehet inni, így télen remek melegítő italként is, és ideális lehet méregtelenítő italként is. A folyadékos levesben a zöldség, hús vagy hal darabok mellett általában valami levesbetét is szerepet kap, a kiadósabb változat akár főétel is lehet.

Egészség

Valójában a legtöbb leves egészséges, hiszen szinte mindegyikben van valami zöldség. A  kevésbé egészséges leveseket is könnyen meg lehet reformálni,  a tejszínes krémlevesben tejszínt le lehet cserélni görög vagy krémes joghurttal, míg a levesbetétet ki lehet hagyni egy levesből!

Leves receptek

A leves receptek listánk elég hosszú, így több módon csoportosítottuk őket, azaz a receptek többsége több kategóriában is előfordul. A recepteket és a kategóriákat folyamatosan bővítjük.

Kapcsolatos cikkek

    Email            Címoldal           

Jelenleg nem lehet hozzászólni .