május 24., szerda : Eliza & Eszter

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Mandulás keksz

augusztus 17, 2007  
kategória Egészséges, Receptek, Sütemények

 A mandulás keksz egy nagyon egészséges sütemény, és roppant egyszerű az elkészítése.  Akármilyen lisztet lehet alkalmazni, de az eredeti recept a lisztérzékenyeknek való. Mivel nincsen benne cukor, diabetikusoknak és fogyókúrázóknak is kiváló..

Hozzávalók:

  • 1/2 csésze rizs liszt
  • 2 evőkanál szója liszt
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál napraforgó olaj (hidegen sajtolt)
  • 1 tojás (kihagyható)
  • 2 evőkanál méz
  • 1/2 teáskanál mandula kivonat
  • 1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés:

  1. Keverjük el az olajt, mézet és a kivonatokat.
  2. Egy nagyobb tálban keverjük össze a lisztet és a sütőport majd öntsük a két keveréket össze. Gyúrjuk össze a kezünkkel, és formáljunk pici, kb 3cm-es, golyókat.
  3. A golyókat lapítsuk össze egy kicsit a két tenyerünk között, és helyezzük őket egy olajozott tepsibe vagy sütőlapra, majd a sütőben 8-10 percig süssük, vagy addig, amire a kekszek széle el már szép barna, de nem égett.
  4. Hagyjuk hűlni rácson.

Tippek

  • Lehet kísérletezni más ízesítőkkel is, mint pl. rum vagy Amaretto, fahéj vagy gyömbér.
  • Adhatunk hozzá darált mogyorókat, apróra vágott szárított gyümölcsöket, kókuszreszeléket vagy csokoládé darabokat is.
  • A mandulás keksz nagyon finom kávé vagy tea mellé, kb egy hétig eláll egy zárt dobozban.

Kapcsolatos cikkek

    Email            Címoldal           

Jelenleg nem lehet hozzászólni .