december 17., vasárnap : Olimpia & Lázár

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Märchenpark Neusiedlersee

October 17, 2008  
kategória Család, Utazás

MarchenparkA Fertő-tó osztrák oldalán található St. Margarethen Meseparkja, a Märchenpark Neusiedlersee, amely Ausztria legnagyobb szabadidő- és családi parkja, kellemes szórakozást nyújt minden korosztálynak. A gyerekek kedvük szerint tombolhatnak, és a felnőttek ismét gyerekké válhatnak a számtalan, fantasztikusnál fantasztikusabb élményt nyújtó attrakció hatására..

A Märchenpark Neusiedlersee a bécsi autópályáról Neusiedl am See-nél lehajtva könnyen megközelíthető, kb. 2,5 órás autóút Budapesttől. A park március 15. – október 26-a között nyitja ki kapuit. Márciustól szeptemberig naponta 9.00 – 18.00 óra között, míg októberben 10.00 – 17.00 óra között látogatható.

A belépőjegy 2-99 év között egységes, 15 Euro. 2 év alatti gyerekek ingyen mehetnek a parkba, a születésnapjukat a látogatás napján ünneplő 2-14 év közötti gyerekek szintén.

A park mai divatos szóval élve 3 az 1-ben. Azaz egyben vidámpark, mini állatkert és meseerdő is. Régen a mára csodálatosan kiépített park helyén valóban egy fás park, erdő volt, amelyben a még ma is látható ismert mesefigurák és mesejelenetek mellett játszótér és állatok voltak. Mára a hangsúly a park vidámpark jellegére helyeződött. A vidámpark részleg ennek megfelelően a mai kor igényeit kielégítően került kiépítésre. Sok-sok móka és játék vár a látogatókra. A kisebbeknek kacsaparádé, vonatozás, krokodil vízi pálya, homokozó, játszótér, mesevilág, sok-sok állat, állatsimogató, a nagyobbaknak hőlégballon körhinta, óriás csúzda, Római torony, vízi világ, és (még felnőtteknek is) a hullámvasút nyújthat élvezetet. A nem véletlenül Götterblitz-re (istenek villáma) keresztelt hullámvasút méltán vívja ki a tetszést kicsik és nagyok körében is. De van még: mászóvár, traktorvezetés, gokart, szellemkastély, gladiátor iskola. Az elsősorban nagyobb gyerekeknek szóló kalandpark látványosságainak jelentős része római jellegben került kialakításra. A játékok nagy része új, a legújabbak a Római torony (tetejéről csodálatos kilátás nyílik a Fertő-tóra) és a Götterblitz hullámvasút. Aki pedig egy kis nyugalomra vágyik, vagy épp szeretné elaltatni a kisgyerekét, választhatja a csendes erdei sétát is.

A belépőjegy megvásárlásával néhány kivételtől eltekintve valamennyi játékot korlátlanul használhatunk, de külön kell fizetni (a pénztárnál megvásárolható zsetonnal) például a távirányítású csónakozásért, mini gokartért, mini körhintákért.

A parkba kutyát, háziállatot bevinni tilos! A parkban található továbbá étterem, büfé, fagylaltozó, souvenir shop is.

Az egyedüli, amire szükség lehet ebben a parkban, a jó idő. Jó idő esetén viszont érdemes hosszabb tartózkodásra felkészülni!

További információ: www.familypark.at

    Email            Címoldal           

Jelenleg nem lehet hozzászólni .