július 20., csütörtök : Éliás/Illés

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Paprikás csirke

April 22, 2008  
kategória Egyszerű, Gyerekeknek, Receptek

Paprikás csirkeAz egyik legismertebb és talán legkedveltebb magyaros étel a paprikás csirke. Nemcsak finom, de ráadásul gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Készíthetjük külföldi vendégek lenyűgőzésére, vagy családi vendéglátásra, ünnepekre. Mivel jellemzően nem csípős, gyerekek is szívesen fogyasztják..

 

 

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkehús
  • 2 ek olaj
  • 10 dkg hagyma
  • 2 tk pirospaprika 
  • 1-2 tk só
  • ½ zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 2 dl víz
  • 1 doboz tejföl
  • 1 ek liszt

Elkészítés:

  1. Olajon aranyszínűre pirítjuk az apróra vágott hagymát. Levesszük a tűzről, beletesszük a pirospaprikát, elkeverjük, felöntjük a vízzel és visszarakjuk a tűzre.
  2. A megmosott és feldarabolt csirkét beletesszük a lábasba, hozzáadjuk a kimagozott és szeletelt paprikát, valamint a darabolt paradicsomot. Sózzuk, és fedő alatt puhára főzzük (kb. 40-50 perc).
  3. A megpuhult húsdarabokat kivesszük a paprikás szaftból. A szaftot egy sűrű szitán fakanál segítségével átpasszírozzuk (vagy passzírozón, akinek van). A tejfölt elkeverjük a liszttel, kevés vízzel hígítjuk, és habverővel folyamatosan kevergetve a paprikás szafthoz adjuk, összemelegítjük (már nem forraljuk!), szükség szerint sózzuk.
  4. A csirkehús darabok bőrét és a csontokat eltávolítjuk (ízlés szerint), és a meleg szaftba visszatesszük.

Tippek:

  • Készíthetjük egész csirke helyett csirkecombbal, mellel és szárnnyal is. Ha a nagyobb darabokat, pl. csirkemell, kettévágjuk, hamarabb elkészül az étel. Aki szereti, tehet bele – a főzési idő végefelé – csirkemájat is. További csirke receptek>>
  • A passzírozás el is hagyható. Ebben az esetben habarjuk be a szaftot a lisztes tejföllel, és szűrjük át sűrű szitán.
  • Tálaljuk tejföllel, házias körettel, pl. galuska, tarhonya, és savanyúsággal.
  • A paprikás csirke maradékát felhasználhatjuk hortobágyi húsos palacsinta készítéséhez.

    Email            Címoldal           

Jelenleg nem lehet hozzászólni .