november 23., csütörtök : Kelemen & Klementina

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Pók töklámpás

October 27, 2013  
kategória Kreatívan, Ünnepek

Pók töklámpásA Halloween szimbóluma a töklámpás, amelynek manapság rengeteg érdekes és tréfás verziója létezik. Általában egy ijesztő arcot vágunk a tök héjába, de egyéb mulatságos vagy rémisztő motívumot is lehet faragni. Példa erre a következő pók töklámpás, amely különlegessé varázsolja a halloween ünnepeket..

Hozzávalók

 • Alapanyag: 1 közepes méretű tök
 • Kellékek: filctoll, kanál, éles kés, sniccer vagy bicska, esetleg sablon

Elkészítés

 1. Pók töklámpás készítéseVálasszuk ki a tök legszebb oldalát. Ha használunk sablont, ezt vágjuk ki, majd rögzítsük a tökre, és filctollal rajzoljuk körbe.
 2. Az ügyesebbek szabad kézzel rajzoljanak egy pókhálót és egy nagy pókot a tök oladalára úgy, hogy a pók lábai és a pókháló között legyen elég hely a bél kivájásához.
 3. Sniccerrel 45 fokos szögben faragjuk ki a mintát.
 4. Egy éles késsel és hosszú nyelű kiskanállal távolítsuk el a magokat és a lágy, rostos belet a pókháló közötti réseken keresztül.
 5. A tököt töröljük át, a filctoll maszatokat távolítsuk el. Olajjal, vazelinnel vagy méhviasszal dörzsöljük be a tök héját, majd papírtörölközővel töröljük át.
 6. Óvatosan tegyünk bele, a pók teste mögé, egy meggyújtott mécsest.
 7. Gyönyörködjünk!

Tippek

 • Ebben a verzióban nem vágjuk le a tök tetejét! Továbbá a bél eltávolítása kissé macerásabb, mint a hagyományos töklámpás esetében – éppen ezért ezt a verziót gyakorlott töklámpás készítőknek ajánljuk. Hagyományos töklámpás készítése>>
 • Ehhez a verzióhoz csakis érett tökkel dolgozzunk,  mert azt könnyebb kivájni (ennek színe egyenletesen narancsárga).
 • A tök legyen szép, ép, gömb formájú, folt-mentes és ne billegjen.
 • A töklámpást érdemes erkélyen, kertben, párkányon stb tartani, ugyanis beltérben hamar összeaszalódik a húsa (bár ha vízfürdőbe beáztatjuk naponta néhány órára, akkor nem romlik meg túl hamar).
 • A töklámpást ne hagyjuk felügyelet nélkül – főleg kisgyerekek társaságában ( lásd biztonságos gyertyaláng), vagy igazi mécses helyett alkalmazzunk elemes, LED mécsest!
 • A pók töklámpás nagyon jó halloween dekoráció lehet, különösen egy halloween partin.

Kapcsolatos cikkek

    Email            Címoldal           

Jelenleg nem lehet hozzászólni .