október 24., kedd : Salamon

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Ratatouille krém

July 29, 2013  
kategória Egyszerű, Nemzetközi, Receptek

Ratatouille krémA ratatouille krém nagyon finom zöldséges krém, amely a klasszikus ratatouille alapanyagaival készül. A zöldségek a sütőben sülnek készre, csak pürésíteni kell olívaolajjal és fűszerezni..

Hozzávalók:

  • 1 padlizsán
  • 1 cukkini
  • 1 piros paprika
  • 1 sárga paprika
  • 1 zöld paprika
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-2 ág rozmaring, kakukkfű
  • só, bors
  • olívaolaj
  • 2 db paradicsom
  • friss bazsalikomlevél

Elkészítés:

  1. A zöldségeket mossuk, illetve tisztítsuk meg, töröljük szárazra és vágjuk fel falatnyi darabokra. A hagymát szeleteljük fel, a fokhagyma maradhat egészben.
  2. Tegyük a zöldségeket egy nagyobb sütőtepsibe, adjuk hozzá a friss rozmaringot és kakukkfüvet. Locsoljunk rá 2-3 evőkanál olajat. Tegyük a tepsit 180 fokos sütőbe és süssük a zöldségeket kb. 25 percig (ill. amíg mindegyik zöldség átsül), közben átkeverhetjük egyszer-kétszer.
  3. A kész zöldséget vegyük ki a sütőből, hagyjuk hűlni. A zöldfűszereket szedjük ki, a sült zöldségeket tegyük egy nagyobb keverőtálba.
  4. A paradicsomokat mossuk meg, vágjuk fel kockákra (magos részét kivághatjuk). Adjuk a bazsalikomlevelekkel együtt a sült zöldséghez.
  5. Kezdjük el pürésíteni a zöldségeket botmixerrel, közben annyi olívaolajat adjunk hozzá, hogy az állaga kellemesen krémes legyen.  Végül fűszerezzük a krémet sóval és borssal.
  6. Fogyaszthatjuk azonnal, de tölthetjük steril üvegekbe (légmentesen zárható tárolódobozba), a tetejére öntsünk olívaolajat.

Tippek:

  • A fenti adag kiadós mennyiség. Az adag felezhető, illetve ideálisan társítható a ratatouille saláta recepthez. Így egy “felhajtással” két ételt is tudunk készíteni a sült zöldséggel. Ratatouille saláta>>
  • A ratatouille krém nagyon finom és egészen egyszerűen elkészíthető krém, érdemes elkészíteni. Tálaljuk friss péksüteménnyel.

Kapcsolatos cikkek:

    Email            Címoldal           

Jelenleg nem lehet hozzászólni .