November 27., Friday : Virgil

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Receptek angolul

April 2, 2009  
kategória Receptek

Recept angolulAz Internet uralkodó nyelve az angol, így érdemes recepteket is angolul keresni. A probléma az, hogy rengeteg a recept angolul, és bizonyos keresett ételeknek több ezer variációja létezik. Kérdés az, hogy melyiket érdemes kipróbálni, melyik honlap megbízható. Nos, mi már egy évtizede böngésszünk az amerikai, angol és ausztrál receptes oldalakat, így már létezik egy kedvenc receptek angolul listánk, ahová rendszeresen visszatérünk ötletekért. Ezt szívesen megosztjuk az alábbiakban olvasóinkkal..

Angol receptek

Az angol konyhának rossz a hírneve, mégis (vagy éppen ezért) London a világ gasztronómiai központja, és nem csupán Angliában bontakoznak ki a világ legjobb séfei, itt terjedt el a sztár séf (celebrity chef) kultusza. Az angolok előszeretettel nézik a TV-ben a sztár séfek programait, miközben a mikróban felmelegített készételeket majszolják. Sok népszerű TV chef valójában nem képzett szakács  – általában háziasszonyok, étel kritikusok, vagy sütés-főzés rajongók, akik autodidakta módon tanultak meg főzni.

A legnépszerűbb TVsztárrá vált séfek: Jamie Oliver, Gordon Ramsay, Heston Blumenthal, Marco Pierre White, Angela Hartnett, Rick Stein, Marcus Wareing, Gary Rhodes,
A legnépszerűbb TV sztárok: Nigella Lawson, Hugh Fearnley Whittingstall, Rachel Allen, Antony Worrall Thompson, Ken Hom, James Martin, Anjum Anand

Sok séf  TV  műsorával párhuzamosan általában megjelenik egy könyv, a recepteket  1-2 év múlva publikálják a saját honlapukon:

Ezeken az oldalokon további  nagyon jó recepteket lehet találni –  sztár séfek és menő éttermi séfek receptjeit:

Angol ételkről, sok-sok recepttel és információval íme a Tutitippek  új sorozata:

Amerikai receptek

Amerikában kevésbé uralkodnak a sztár szakácsok, bár a gyorsételek szülőföldjén ez nem is csoda. Mégis az Internet tele van amerikai receptekkel – sokszor több millió találat van egy keresett étel receptjére, amelyek dzsungelében könnyen el lehet veszni. Így sokan Martha Stuarthoz fordulnak segítségért, aki az amerikai lifestyle királynője. Ezeken az oldalakon találhatók jó receptek- de vigyázni kell, arra, hogy többségük amerikai mértékegységeket használ:

Ausztrál receptek

Ha valami különleges ételre vágyunk, az ausztrál lapokon érdemes böngészni. Az ausztrálok a modern fúziós konyha legjobb képviselői, továbbá a grillezés mesteri.  Az alábbi oldalakon szuper egyszerű és finom ételek receptjei között lehet böngészni –  Donna Hay receptjeit már csak a fotókért érdemes átnézni!

A fenti oldalakon lehet böngészni, vagy specifikus recepteket keresni. Bár a receptek angolul íródtak, ezek általában könnyen érthetők és követhetők. Egyéb nemzetek receptjeit is meg lehet találni angolul.

    Email            Címoldal           

Jelenleg nem lehet hozzászólni .