február 19., hétfõ : Zsuzsanna

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Rénszarvas zacskóból

december 14, 2013  
kategória Kreatívan, Ünnepek

Rénszarvas zacskóbólA csomagolás az egyik legfontosabb eleme a karácsonyi ajándékozásnak, azonban sokszor a csomagolópapír többe kerül, mint az ajándék maga! Íme egy ötletes csomagolási módszer, amely maradék alapanyagokat használ fel, így olcsó is. A rénszarvas zacskóból 10 perc alatt elkészíthető, iskolás gyerekek által is..

Kellékek

 • Alapanyagok: barna papírzacskó, színes maradék csomagolópapírok (vagy tapéta), fekete vagy barna zsenília drót, esetleg mozgós szemek, pom-pom
 • Eszközök: olló, ragasztó, ellipszis vonalzó, irodai tűzőgép

Elkészítés

 1. A színes papírokból vágjunk egy nagy és két kisebb ellipszis alakot. Ezeket rendezzük majd ragasszuk el úgy, hogy a két kisebb legyen a szem, a nagy pedig az orca.  Fekete papírból vágjunk ki két kisebb kört, ezek lesznek a szemgolyók (vagy mozgós szemeket is alkalmazhatunk).
 2. Mindezeket ragasszuk úgy a zacskóra, hogy amikor a zacskót félbehajtjuk, akkor az arc a zacskó középre essen. Piros fényes papírból vágjunk ki egy nagy kör alakot, ezt ragasszuk orrként  a két szem alá –  vagy ragaszunk ide egy pom-pomt.
 3. A barna zacskóba tegyük bele az ajándékot, majd hajtsuk be duplán a nyílásnál. Rögzítsük középen a tűzőgéppel.
 4. Három zsenília drótot csavarjunk egymásra és az egyik végén formáljunk a drótokból aggancsokat, majd fonjuk a drótokat egymásra. Ismételjük ezt meg 3 másik dróttal.  Ezeket szúrjuk bele jobb és bal oldalon is  az összetűzött zacskó felső részén keletkezett résen, majd igazgassuk el.
 5. Esetleg ragasszunk egy papírszalagra írt üzenetet a csomag aljára!

Tippek

 • A zacskó lehet fehér is, sőt nejlon is, és az alapanyagok színei is változhatnak.
 • A vágást, ragasztást már kisiskolás gyerekek is el tudják végezni, de a tűzőgépet még ne adjuk a kezükbe!
 • A csomagoló papír is lehet bármiféle maradék csomagolás, akár magazinokból kivágott karácsonyi képek is.
 • A rénszarvas zacskóból egy tuti egyszerű, és ötletes karácsonyi csomagolási módszer –  érdemes hozzá megtartani a péksütemények papírzacskóit!

Kapcsolatos cikkek

    Email            Címoldal           

Jelenleg nem lehet hozzászólni .