október 24., kedd : Salamon

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Sütőtökös cannelloni

February 3, 2014  
kategória Egyszerű, Gyerekeknek, Nemzetközi, Receptek

Sütőtökös cannelloniA sütőtökös cannelloni receptben egyszerűsítjük a dolgunkat azzal, hogy üveges paradicsomszószba fektetjük a ricottás sütőtökkrémmel töltött cannellonikat és besamel helyett tejjel elkevert sajtos tejföllel fedjük le a tetejét..

Hozzávalók:

  • 12 db cannelloni
  • 50 dkg sütőtök
  • 1 fej hagyma
  • só, bors
  • őrölt chili (elhagyható)
  • 1 ek vaj
  • 125 gr ricotta
  • 2 üveg paradicsomszósz (pl. bazsalikomos, húsos)
  • 1 doboz tejföl vagy creme fraiche
  • 1 dl tej
  • 5 dkg reszelt parmezán

Elkészítés:

  1. A sütőtököt hámozzuk meg, vágjuk fel apró kockákra. A hagymát hámozzuk meg, vágjuk fel apróra. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, dinszteljük meg rajta a hagymát, adjuk hozzá a sütőtököt. Pároljuk kevergetve fedő nélkül (!) kb. 20 percig. A kész tököt villával nyomjuk szét, fűszerezzük sóval, borssal, ízlés szerint chilivel. Ha kissé lehűlt keverjük hozzá a ricottát.
  2. Egy sütőtál aljában osszuk el a paradicsomszószt. A sütőtökkrémet kávéskanállal (esetleg nyomózsákkal) töltsük két oldalról a cannelloniba. Helyezzük a cannellonikat a paradicsomszószra.
  3. A tejfölt keverjük el a tejjel, reszelt sajttal és fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval. Osszuk el a töltött tésztákon.
  4. Süssük az ételt 200 fokos sütőben kb. 40 percig.

Tippek:

  • Természetesen besamellel és saját készítésű paradicsomszósszal, bolognai szósszal is elkészíthető az étel. Ügyeljünk arra, hogy elegendő folyadék legyen a száraztészta puhulásához.
  • A chili helyett zsályával is fűszerezhetjük a sütőtökkrémet.
  • A sütőtökös cannelloni kezdőknek is bátran ajánlható recept.

Kapcsolatos cikkek:

    Email            Címoldal           

Jelenleg nem lehet hozzászólni .