szeptember 22., péntek : Móric

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Tökmag parfé

October 13, 2008  
kategória Parti, Receptek, Ünnepi

Tökmag parféNem csalás és nem ámítás, csak egy rendkívüli édességet ajánlunk. A tökmag parfé elkészítése nem bonyolult, ráadásul előre elkészíthető, így a vendégek érkezése előtt marad időnk más teendőkre is. Kiváló őszi édesség, és egy példa arra, hogy a sütőtök magja, és az abból készülő olaj is sokoldalúan felhasználható..

Hozzávalók:

  • 5 dkg tökmag
  • 1 ek kristálycukor
  • kevés olaj és alufólia
  • 1 tojássárgája
  • 6 dkg cukor
  • kevés tökmagolaj

Elkészítés:

  1. A tökmagot az 1 evőkanál cukorral közepes tűzőn karamellizáljuk, amíg a tökmag ropogni kezd és szálakat képez a cukor. Vigyázat, gyorsan odaég! Olajjal megkent alufóliára tesszük, és hagyjuk kihűlni.
  2. A tojást, a sárgáját és a cukrot a kevés tökmagolajjal vízgőz felett habos-krémesre verjük kézi turmixgéppel. Utána a vízgőzről levéve a mixerrel tovább verve lehűtjük.
  3. A kihűlt karamellás tökmagot apróra vágjuk, a tejszínt habbá felverjük. Mindkettőt óvatosan a tojáskrémbe keverjük.
  4. Kávéscsészékbe töltjük, és kb. 12 órára mélyhűtőbe tesszük.

Tippek:

  • A tökmag parfét tálalás előtt időben (kb. 5-10 perc) vegyük ki, hogy ne legyen túl kemény.
  • A fenti adagból 4 kávéscsészényi tökmag parfé lesz. A tökmagból egy keveset tegyünk félre dekoráláshoz. További sütőtök receptek>>

    Email            Címoldal           

Jelenleg nem lehet hozzászólni .