június 28., szerda : Levente & Irén

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Wasabi majonéz

May 14, 2009  
kategória Alapételek, Egyszerű, Receptek

Wasabis majonezA wasabi majonéz egy különleges variáció, nagyon finom szendvicsekben maradék húsok mellé, parti falatok díszítéshez és természetesen ázsiai jellegű ételek kísérőjeként. Elkészítése gyors és egyszerű..

Hozzávalók:

  • 2 tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 1 csipet wasabi por
  • 2 cm gyömbér
  • 2 dl étolaj
  • Zöldcitrom leve

Elkészítés:

  1. A gyömbért leszereljük mini reszelőn, és egy muszlin darabba tesszük. Kicsavarjuk a levét egy kis tálba.
  2. A tojássárgáját elkeverjük  a sóval és 1 ek zöldcitrom lével, majd folyamatos kevergetés közben cseppenként hozzá adjuk az olajat. Amikor kb a felét hozzáöntöttük, akkor többet is adhatunk hozzá egyszerre.
  3. Amikor a majonéz összeállt belekeverjük a wasabi-t, gyömbérlevet és a zöldcitromlevet.
  4. Megkóstoljuk, ízlés szerint továbbízesítjük wasabival és zöldcitrom levével.

Tippek:

  • Hidegen tálaljuk ázsiai ételek mellé – pl ideális teriyaki csirke mellé.
  • Remek mártogatós is lehet, vagy szósz grillezett halak és hideg húsok mellé.
  • Felhasználhatjuk salátaöntetekhez is vagy parti falatok díszítéshez.
  • A majonézt könnyebb robotgéppel elkészíteni, ha nincs, mini kézi habverő is megteszi. Többet a majonéz készítéséről.
  • Mivel a tojás nyers marad, csakis  jó minőségű tojásokat alkalmazzunk (lásd tojás tippek). Ha lehet, hidegen sajtolt olajat használjunk.
  • Wasabi por helyett alkalmazhatunk wasabi pasztát is – ezzel legyünk óvatosak, nagyon erős, így többször keverjünk bele kevés mennyiséget.
  • A wasabi majonéz recept 4-6 főre elég, de fogyasszuk óvatosan, hiszen nagyon magas a zsírtartalma. A majonéz kb egy hétig zárt üvegben tárolható a hűtőszekrényben.

    Email            Címoldal           

Jelenleg nem lehet hozzászólni .