január 23., kedd : Rajmund & Zelma

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Zellerpüré fenyőmaggal

December 8, 2010  
kategória Egészséges, Egyszerű, Receptek, Ünnepi

Téli sültek mellé ideális köret a zellerpüré. A legtöbb verzió egyszerűen elkészíthető, és egészséges is. A következő zellerpüré recept fenyőmaggal készül, amely különlegessé varázsolja, így beilleszthető egy vendégváró vagy ünnepi menübe..

Hozzávalók

  • 1 ek fehérborecet
  • 1.5 kg zellergumó
  • 5 dkg margarin/vaj
  • Fél tk reszelt szerecsendió
  • 3 ek tej (vagy szójatej)
  • 1 maréknyi fenyőmag
  • Fél citrom leve

Elkészítés

  1. A zellergumókat megpucoljuk, 2 centis kockákra szeleteljük.
  2. Egy lábasban vizet forralunk, beleöntjük az ecetet és hozzáadjuk a zeller darabokat. Fedő alatt puhára főzzük.
  3. Lecsurgatjuk, áttöltjük egy turmixgépbe. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk rá, és hozzáadjuk a vaj felét és a tejet. Pürézzük.
  4. A fenyőmagot  a maradék zsiradékban megsütjük.
  5. A pürét egy tálaló edénybe töltjük, rákanalazzuk a vaja fenyőmagot, rácsavarjuk a citromot és kevés szerecsendiót reszelünk rá.

Tippek

  • Tálaljuk sültek mellé köretként – pl sült csirke, sült pulyka.
  • Ideális vendégváró alkalmakra. különösen passzol egy karácsonyi menübe.
  • Ha növényi tejet és margarint alkalmazunk, a zellerpüré vegán, és tejre érzékenyek is fogyaszthatják.
  • Feldobhatjuk zöldfűszerrel is – pl petrezselyem zölddel.
  • A zellerpüré  fenyőmaggal egészséges is, remekül passzol a legtöbb diétás, karcsúsító és egészségtudatos étrendbe.

Kapcsolatos cikkek

    Email            Címoldal           

Jelenleg nem lehet hozzászólni .