október 24., kedd : Salamon

kedvenc Add a kedvenceidhez!     Subscribe to TutitippekNews FeedSubscribe to TutitippekComments

Zöldséges krumplisaláta

June 6, 2010  
kategória Egyszerű, Parti, Receptek

Zöldséges krumplisalátaA zöldséges krumplisaláta egy tavaszi, nyári verzió, amelyben a zöldségek a majonézes burgonyát egészségesebbé varázsolják. Szuper egyszerű az elkészítése..

Hozzávalók

  • 50 dkg bébi újkrumpli
  • 3 ek majonéz
  • 1 ek aprított mentalevél
  • 1 ek dijoni mustár
  • 20 dkg zöldbab
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 érett avokádó
  • Fél citrom leve

Elkészítés

  1. A majonézt elkeverjük a mentalevéllel, mustárral, és 1 ek vízzel. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A krumplit sós vízben megfőzzük, lecsurgatjuk. Ez kb 10 perc.
  3. A zöldborsót és babot 2-3 percig blansírozzuk – vagy a krumpli felett a gőzben megpároljuk (egy bambusz kosárba helyezve). Hideg vízzel leöblítjük, lecsurgatjuk.
  4. A borsót, zöldbabot és a krumplit egy tálban kombináljuk. Az avokádót megpucoljuk, felszeleteljük, citromlében megforgatjuk (így nem barnul meg).
  5. Tálalás előtt az avokádó szeleteket a salátára helyezzük, a majonézes öntettel leöntjük.

Tippek

  • Ez a krumplisaláta előre elkészíthető – kivéve az avokádót, de annak hozzáadása csupán 2 perces munka.
  • Tálaljuk grillezett ételek, sültek mellé. Mivel zöldségeket is tartalmaz, így nincs szükség egyéb köretre – bár minél több a zöldség az étkezési asztalon, annál jobb au egészségünknek! Egyéb köretek>>
  • Egészséges verzió: a majonéz felét cseréljük le joghurtra (akár teljesen is – de ebben az esetben csakis görög joghurtra, továbbá a vizet hagyjuk ki az öntetből!)
  • A zöldséges krumplisaláta ideális piknik saláta is lehet.

Kapcsolatos cikkek

    Email            Címoldal           

Jelenleg nem lehet hozzászólni .